Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Eğitim Kurumlarında yardımcı hizmetler alanında çalıştırılmak üzere  425 işçi alımına yönelik sözleşme ,İŞKUR İl Müdürü Coşkun GÜVEN ile İl Milli Eğitim Müdürü Ali KÖSE arasında imzalandı.

Başvurular 10 Eylül-14 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Sözleşme imza programında konu ile ilgili bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun GÜVEN, İŞKUR o k her yıl tahsis edilen bütçe dahilinde eğitim öğretim dönemi başlangıcında programlar yapıldığını ,2018-2019 Eğitim Öğretim Dönemi başlangıcında da okullarımızın yardımcı hizmetler alanında ihtiyaçlarını karşılamak adına İlimiz genelinde 425 kişilik personel alımına başlandığını belirtti. Başvuruların 10 Eylül-14 Eylül 2018 tarihleri arasında İl Müdürlükleri ve internet üzerinden tercihe göre yapılabileceğini söyleyen İl Müdürü GÜVEN, programların 1 Ekimde başlayıp 28 Haziran 2019’a kadar devam edeceğini, başvuru sayısının katılımcı sayısından fazla olması halinde de 20 Eylül 2018 de noter aracılığıyla katılımcılar belirleneceğini söyledi.

Toplum Yararına Program Katılım Şartları ;

1-  Kuruma kayıtlı işsiz olmak

2-  18 yaşını tamamlamış olmak

3-  Emekli ve malul aylığı almamak

4- Öğrenci olmamak( açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç)

5 -  Kurum tarafından düzenlenen herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP’den de yararlanamaz.

7 - Kadınlar, 35 yaş üstü bireyler, Engelliler, Eski hükümlüler, Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yararlananlar önceliklidir.

8 - Başvuru süresi 5 gündür ve aynı haneden sadece 1 kişi yararlanacaktır.