Son günlerde iğneden ipliğe kadar herşeye uygulanan zamlardan okul servisi ücretleri de nasibini aldı.

Okulların açılmasının yaklaştığı şu günlerde okul kıyafetleri ve kırtasiye ürünleri kadar öğrenci servisleri de büyük önem arz etmekte. Çoğu ürün ve hizmette yapılan fahiş zamlar durdurulamazken öğrenci servis ücretlerinin ne kadar artacağı merak konusu haline gelmişti.

İstanbul'da, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında okul servisi ücretlerinde yüzde 12 artış yapılırken Ankara'da ise servis ücretlerine yüzde 13 artış yapıldığı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu.

Karabük Derin Haber o k yaptığımız  araştırmada Karabük’teki servis ücretleri güncel tarife dosyasının Belediye Encümeninde beklediği öğrenilirken Safranbolu Şoförler Ve Otomobilciler Odası tarafından talep edilen ve onaylanan  2018-2019 Öğretim Yılı için belirlediği yeni öğrenci servisi (gidiş-dönüş) fiyatlar belli oldu.

Yaptığımız hesaplar sonucunda yüzde 29 artış olan servis ücretlerinin geçen sene Emek Bölgesi’nde Emek 109 TL iken bu sene 140 TL, Memur Evleri Bölgesi’nde Barış Mahallesi geçen sene 115 TL iken bu sene 150 TL olduğu açıklandı.

Öte yandan Ankara İstanbul gibi büyük şehirlerde öğrenci servislerinin taşıma km leri oldukça fazla iken Karabük ve Safranbolu ile küçük il ve ilçelerde çok yakın olması servis ücreti ve taşınan mesafe ilintisi dikkat çekti.

Diğer yandan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer yetkinin kendi belediye meclisinde olduğunu ve servis ücretlerine yapılacak zam konusunun imzalanmak üzere olduğunu belirterek velilerin gönlüne su serperek bu fiyatların uygulanmayacağı izlenimi verdi.

İŞTE SAFRANBOLU'DA MAHALLE MAHALLE YENİ SERVİS ÜCRETLERİ