8 ayrı şubesinde modern eğitim sistemiyle ücretsiz kurs eğitimleri veren SAKEM Yukarı Tokatlı SAKEM şubesinde ‘’Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği’’ kursuyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

SAKEM organik tarım uygulama bahçesinde, biber, domates, patlıcan, salatalık, fasulye, semizotu, bamya, marul ,çilek, kavun ve pek çok farklı  ürün yetiştiriliyor. Özellikle tohumunun hiçbir yerde bulunmayan ‘’Osmanlı Domatesi’’ tohum üretimi yapılıyor.

Bahçede yetiştirilen mahsuller ise SAKEM Aslanlar merkez binada bulunan Aşevinde pişirilerek ihtiyaç sahibi ailelere gönderiliyor. SAKEM’in yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri kapsamında kent genelinde tespit edilen mağdur aileler için SAKEM’de kurulan ‘’Aşevi’’ günde 2 öğün sıcak yemek çıkarıyor. Yemekler sefer taslarına konu k ailelerin evine bırakılıyor. Aşevinden maddi durumu olmayan ve sağlık sorunları sebebiyle yemek yapamayan ayrıca kimsesiz, ihtiyaç sahibi kişiler faydalanıyor.

Aşevinden her gün 27 aileye 57 kişilik ücretsiz yemek gönderildiği bilgisini veren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şu sözlere yer verdi: '’Kaymakamlık ve Belediye o k vatandaşımızın her türlü ihtiyaçlarını imkanlar dahilinde giderebilmek amacıyla birçok proje geliştiriyoruz. Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği SAKEM’in çok amaçlı kursları arasında yer alıyor. Burada kursiyerlerimiz sebze yetiştirmenin püf noktalarını öğreniyor ve yetiştirilen ürünler Aşevinde önemli bir projemizde değerlendiriliyor.‘’ dedi.

Ürkmezer: ‘’Safranbolu tarım yapılabilecek geniş arazilere sahip bir kent, kursiyerlerin birçoğunun kendi bahçeleri mevcut, hali hazırda üretimlerini sürdürdükleri bahçelerinde işin tekniğini uzman eğitmen tarafından öğrenerek daha verimli ürünler almalarını sağlıyor.’’ şeklinde konuştu.