Spor Toto 1.Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor ligin beşinci haftasında evinde Osmanlıspor’u ağırladı. Ankara temsilcisi Osmanlıspor karşılaşmayı dört golle kazanarak üç puanı hanesine yazdırdı.

Kardemir Karabükspor mücadeleye dirençli başladı. İlk yarıda gol sesi çıkmadı. Karşılaşmanın 54.dakikasında hakem beyaz noktayı gösterdi. Misafir takımda topun başına gelen Beykan Şimşek takımını 1-0 öne geçirdi. İlk golden üç dakika sonra Eric Mbu Ayuk skoru 2-0’a getirdi.

İki golden sonra oyunun hakimiyetini eline alan Osmanlıspor, Karabükspor kalesine daha sık gelmeye başladı. 80.dakikada Mertcan Caner Öztürk skoru 3-0 yaptı. Magaye Gueye 90.dakikada gol perdesini kapatan isim oldu ve mücadele 4-0 sona erdi.

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Levent Açıkgöz maç sonunda yaptığı açıklamada milli takım arasına kadar mümkün oldukça bireysel hataları düzeltip geliştirmek istediğini belirtirken:

“Maç içerisindeki pozisyonlarda bireysel hatalar yaptık ve maç sonucu farklı oldu. Ne yaparsak yapalım takımımızın fizik kapasitesini arttırmamız gerekiyor. Çocuklarım ilk 45 dakika vermiş olduğu mücadelede çok fazla yoruldular. Bunların sezon başında kamp ortamına birçoğunun katılmaması, transfer sezonunun bitmesinin ardından bu çocuklar sahada hepsi bir araya geldiler. Önümüzdeki süreçte de, Milli takım arasına kadar mümkün oldukça bireysel hatalarımızı düzeltip geliştirmek. İnşallah bunları da sakatlık vermeden, çocuklarımız ellerinden geleni yapıyor bunu da her zaman söyleyeceğim. Onların yüreğine sağlık, güçleri neyse fazlasını yapmak için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Hatalardan yaptığımız yanlışlardan ders alıp en aza indirmeye çalışacağız.” dedi.

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise Karabüksporlu genç oyuncularının direncini ve verdikleri mücadeleyi tebrik ederken:

"Karabük genç bir takımla sahaya çıkıyor. Biz de olgun bir takım o k başlangıçtan itibaren oyuna hakim olmaya çalıştık.  Karabükün genç oyuncularının direnciyle karşılaştık. Karabük’ün genç oyuncularının mücadelesini tebrik ediyorum.

Bu tip müsabakalarda golü bulduğunuz andan itibaren etkinliğiniz artabilirdi, biz de bunu bulduk. Golü bulduktan sonra da süreç bizim lehimize işledi. Biz elimize geçirdiğimiz müsabakalarda iyi oynadık, bu müsabakada da iyi oynadık. Artık önümüz daha iyi diye düşünüyoruz, inşallah öyle olur.” ifadelerini kullandı.

MAÇTAN KARELER