Safranbolu Şehitlikte düzenlenen törene, Safranbolu Kaymakamı/Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, Jandarma Komutanı Serkan Özden, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çalışır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Şenol, Kamil Temel, Hüseyin Bilicioğlu, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İdarecileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Gazi ve Gazi Yakınları ile Öğretmen ve Öğrenciler katıldı.

Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının Şehitlik Anıtına çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasına geçildi. Safranbolu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Recep Kabaş’ın günün anlam ve önemini anlattığı konuşmanın ardından öğrencilerin yine günün anlamına uygun şiirleri ile devam etti. Buradaki program Protokol üyelerinin gazi ve gazi yakınlarına çiçek takdimi ile son buldu. Şehitlik anıtındaki programın ardından Safranbolu Belediyesi tarafından Gazi ve gazi yakınlarına Aslanlar SAKEM’de verilen yemeğe geçildi. Buradaki programın ardından kısa bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı/Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, “Safranbolu’da bulunan Gazilerimizin nezdinde tüm yurtta Cennet Vatanımız uğruna canlarını seve seve feda eden Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Gazilik mertebesine erişmiş tüm Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kendilerini kırmayıp davetlerine icabet eden Gazi ve Gazi Yakınlarına teşekkür eden Ürkmezer, gerek Devletin gerekse Kaymakamlık ve Belediyenin tüm birimleri ile hem şehit ailelerimizin hem de Gazilerimizin daima yanlarındayız.  Ben bu vesile ile bir kez daha Gaziler Gününü kutluyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum” dedi.