Mart 2019 da yapılacak mahalli idareler seçimlerine birkaç ay kala Belediye Başkan aday adayları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Bazı isimler aday adayı olduklarını resmen açıklarken, bazı isimlerde nabız yoklamaya devam ediyor.

En çok merak edilenlerden bir tanesi de bir süredir Kayyım ile yönetilen Safranbolu Belediye Başkanlığı’na Ak Parti’den kimlerin aday adayı olacağı ve kimin aday gösterileceği konusu.

Safranbolu Belediye Başkan adaylığı için ismi geçenlerden birisi de geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 7 yıl Belediye Başkanlığı yapan Nihat Cebeci.

Cebeci’nin isminin Belediye Başkan adaylığında geçmesi ile birlikte Safranbolu’da da olmalı ya da olmamalı şeklinde tartışmalarda gündemde konuşulmaya başlandı.

Özellikle kendisinin döneminde belediye çalışanı olanlar bir çok vatandaş, “biz kendisinin belediye başkanlığı döneminde aylarca maaşımızı alamadık. Oysa Ak Parti belediyelere ciddi destekler veriyordu. Herkes tekrar maaşların aylarca ödenip ödenmeyeceğini iyi düşünmeli. Geçmişte yaşananları unutmamalı. Ak Parti’de aday değerlendirmesinde bunu mutlaka göz önüne almalı” şeklinde düşüncelerini dile getirdiler.

Öte yandan Ak Parti Safranbolu tabanındaki bir çok vatandaş ise, “Biz 2009 seçimlerini unutmadık. Genel Merkezimiz o dönemde kendisini aday göstermeyince neler yaptıkları ortada. O zaman ki CHP adayı Mustafa Eren’e açıkça destek verdiğini duymayan bilmeyen var mı? Kendisine yakın belediye çalışanlarını, partilileri arayıp Mustafa Eren’e oy istemedi mi? İnsan çabuk unutur ama hafızalar biraz zorlanınca herkes hatırlar” diyerek aday tespitine dikkat çekerken, “Yıllardır kaç kere parti teşkilatına uğramış? Hangi çalışmaya ne kadar katkı sağlamış? Hangi etkinliğe katılmış?” sorularını soruyorlar.

“TRENDEN İNEN BİR DAHA BİNEMEZ”

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmiş yıllarda aday gösterilmedikleri ya da başka sebeplerle Parti ile bağlarını koparan, tepki açıklamaları yapan ya da partinin aleyhinde çalışmalar yapanlar ile ilgili, “Trenden inen bir daha binemez” sözünü hatırlatan bazı Ak Partililer ise Safranbolu Belediye Başkan Adayı kim olmalı sorusunun cevabına ışık tutmaya çalışıyor.

CEBECİ NE CEVAP VERECEK?

Safranbolu Belediye Başkan aday adaylığı konuşulan Nihat Cebeci'nin aday adayı olup olmadığını net şekilde açıklamazken, bu eleştirileri nasıl cevaplayacağı merak konusu oldu.