Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Karabük Safranbolu İş adamları Derneği yöneticileri ve eski Bank Asya çalışanlarının da bulunduğu 7'si tutuklu 19 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Karabük Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Adem Okcu, Beytullah Çağlıyan, Eyüp Keser, Mehmet Körpen, Murat Yetişir ve Sadık Benlioğlu ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Tutuklu sanık Ahmet Ramazanoğlu da Burhaniye T Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.
Son savunmaları sorulan sanıklar tüm FETÖ davalarında olduğu gibi, haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, beraat talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, 15 sanığa "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan değişen miktarlarda cezalar verilmesini, geçtiğimiz günlerde kalp krizinden cezaevinde hayatını kaybeden Murat Tüfekçi hakkında açılan davanın ise düşürülmesini talep etti. Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuksuz sanık Ramazan Taşkıran’a 9 yıl, Beytullah Çağlıyan ve Ahmet Ramazanoğlu'na 8 yıl dokuzar ay, Murat Yetişir'e 8 yıl 1 ay 15 gün, Adem Okcu, Mehmet Körpen, Sadık Benlioğlu ve Mustafa Duman'a 7 yıl altışar ay, Eyüp Keser, Bilal Gürsoy ve Nurettin Çeşmeci'ye 6 yıl üçer ay, Mustafa Gencay'a 3 yıl 9 ay, Aynur Gencay, Mustafa Tulumoğlu ve Tamer Akbaş'a 3 yıl 1 ay on beşer gün hapis cezası verdi.

Heyet, sanıklardan Taşkıran hakkında adli kontrol uygulamalarının ve yurt dışına çıkış yasağının devamına, Okcu, Çağlıyan, Ramazanoğlu ve Yetişir'in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mehmet Körpen ve Sadık Benlioğlu'nun yaşları ve sağlık durumlarını nazara a k hükümle tahliyelerine, Keser'in ise tutuklu kaldığı süreyi göz önüne a k tahliyesine hükmederken, tutuksuz sanıklar Gürsoy ve Çeşmeci'nin yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartlarının devamına karar verdi.Mahkeme heyeti, M.A.E'ye ceza verilmesine yer olmadığına, M.K. ile N.Ç'nin ise beraatına, cezaevinde hayatını kaybeden Murat Tüfekçi hakkında açılan davanın düşürülmesine hükmetti.