Son aylarda Karabükspor ile başlayan ve çevre kirliliği ile işçi alımı noktasına gelen Kardemir konusunda Çelik İş Sendikası’nın sessizliğini koruması hem bazı eski sendikacılar, hem de bazı işçiler arasında eleştirilere neden olmaya başladı.

Efsane Genel Başkan rahmetli Metin Türker’in tedavi için Amerika’ya uğurlandığı sırada havaalanında herkesin bildiği üç  vasiyeti vardı: “Kardemir’e, Karabükspor’a ve Çelik-İş Sendikası'na sahip çıkın.”

Rahmetli Metin Türker ve Recai Başkan sonrasında içinden Çelik İş Sendikası'na içinden genel başkan çıkaramayan Kardemir bu günlerde ağır eleştirilere konu oluyor.

Özellikle son dönemlerde Kardemir’in gündemden düşmemesi ve yapılan eleştiriler sonrası görüştüğümüz bazı eski sendikacılar, emekli işçiler ve yine çalışan bazı işçiler; “Kardemir hem bizim, hem bizden öncekilerin, babalarımızın, amcalarımızın, akrabalarımızın, bizden sonra giren çocuklarımızın ekmek kapısı. Bunca eleştirilerle gündemde iken ne yazık ki Çelik İş Sendikası sessizliğini koruyor. Sayın Genel Başkan Yunus Değirmenci nerelerde? Neden hiç sesi soluğu çıkmıyor? Kardemir’den yetişen ve şu an Genel Merkez’in iki numaralı koltuğunda oturan Recep Akyel neden susuyor? Bunca gündemdeki Kardemir konuları onları hiç mi hiç ilgilendirmiyor? İşçiden her ay tıkır tıkır sendika aidatlarını alıyorlar. Şube Başkanı bile ortalıklarda yok. Bir an önce çalışanları temsilen sendikanın görüşlerini ve yaklaşımlarını kamuoyuna açıklamaları gerekir.” şeklinde serzeniş ve taleplerini ortaya koydular.