Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği önderliğinde "Birlikte Kazanacağız" sloganıyla Nefes Kredisinin devamı niteliğinde olan KOBİ Destek Kredisi, protokol imzalayan bankalar tarafından verilmeye başlandı.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası o k bilindiği üzere Nefes Kredisi kapsamında 13 Milyon TL kaynak daha önceki projede üyelerimize kullandırılmıştı. Bugün ismi KOBİ Destek Kredisi olan projede oda imkanları ve TOBB destekleriyle 4 Milyon TL kaynak üyelerimize bankacılık mevzuatı çerçevesinde protokoldeki bankalar aracılığıyla kullandırılacak.

KOBİ Destek Kredisi hakkında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier’in yaptığı açıklamada;

"Her şartta üyelerimizin uygun finansman kaynaklarına ulaşması, Ülke ve Karabük ekonomisinin büyümesi ve gelişmesi amacıyla çalışan Odamız ve TOBB, kaynaklarını harekete geçirdi. Bu gün itibariyle üyelerimiz odamızdan alacakları üyelik belgesi ile protokole imza atan 6 banka şubesine başvurabilecekler. KOBİ Destek Kredisi faizi aylık yüzde 1.85 olacak. Yani yıllık faiz yüzde 22 olacak. Bir üyemiz azami 200 bin lira kredi kullanabilecek. Ve kredi 6 ay anapara ödemesiz, sonrasında 12 eşit taksitli toplam 18 ay olacak. Kredinin yüzde 85’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak. Kredinin kullandırılması bu 6 bankanın mevzuatları çerçevesinde gerçekleşecek. KOBİ Destek Kredisinde üyelerimiz protokolü imzalayan Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank, İşBankası,Yapı Kredi Bankası ve Garanti Bankası Karabük Şubelerine başvuruda bulunabilecek. Kredi Garanti Fonu'da kredilerde üyelerimize kefalet desteği sağlayacak. Bu proje ülkemiz ekonomisine sağlayacağı katkının yanı sıra zor zamanlarda insanlarımızın ve kurumlarımızın birlik ve  beraberliğini göstermesi açısından da önem arz etmektedir.  

Bu vesileyle KOBİ Destek Kredisinin her aşamasında katkısı olan kurum ve kuruluş teşekkür ediyor sağlanan kaynağın Ülkemize, İlimize ve Üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.