İşsizliğin önüne geçilmesi ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik o k İŞKUR tarafından  hayata geçirilen proje ile küçük çocuğu olan çalışan annelere 400-TL bakım desteği verilecek.

Konu ile ilgili bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun GÜVEN , yeni uygulamaya başlanılan bakım desteğinin, kadınların iş hayatında varlığını sürdürebilmesi adına yapılan bir destek olduğunu, bu destekle çalışan annenin 2-5 yaş arasındaki çocuğunun kreşe veya gündüz bakımevine devam etmesi halinde, kurs veya program süresince aylık 400 TL bakım desteğinden de yararlanabileceğini söyledi.

İl Müdürü GÜVEN, bu imkandan yararlanılabilmesi için kişilerin , sanayi sektöründeki mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki işbaşı eğitim programlarına katılmalarının gerektiğini belirtti.

Çalışan anneye yapılacak olan desteğin ayrıntıları hakkında da bilgi veren İl Müdürü GÜVEN, ödenekten yararlanmak için çocuğa ait nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakımevi faturasının gerektiğini, istenilen belgelerle birlikte kurs-programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne veya hizmet merkezlerine müracaat edilmesi gerektiğini söyledi.