Safranbolu’da, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programları çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonunda, Safranbolu İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programa, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı J.Albay İsa Çakmak, İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, İlçe Müftüsü İsmail Temur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, İş adamları, Kamu kurumlarının idarecileri, Safranbolu’da görev yapan din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program, Kuranı kerim Tilaveti ile devam etti.

İlçe Müftüsü İsmail Temur’un haftanın, Camilerimizin ve din adamlarımızın önemini anlatan konuşmasının ardından kürsüye Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer geldi.

1 Ekim tarihi ile başlayan haftanın Dünya Yaşlılar Günü, Çocuklar Günü ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası o k devam eden ve aslında hepsini de kapsayan bir hafta o k devam ettiğini dile getiren Ürkmezer şöyle konuştu; “Çünkü bilerler hep söylüyoruz. Bizler Camilerimizi 7’den 70’e herkese açmakla mükellefiz. Burada sadece bizlere değil hepimize büyük görev düşüyor. İşte böyle güzel bir haftada çok güzel bir tevafuk oluyor. Din Görevlileri denildiğinde sadece bu işi yapanlar akla geliyor. Bu aslında böyle değil. Bu güzel vatanda, bu bayrak altında yaşıyor ve çalışıyor isek Müslüman o k doğmamıza vesile olan Yüce Yaratanımıza hizmetimizde bunları da kapsayacak şekilde, bu din, bu vatan, bu bayrak, bu ümmet için çalışmalarımıza devam etmek durumundayız. Yani kısaca, ne olursak olalım, bir Kaymakam, Hemşire, Doktor, Mimar, Öğretmen, bu vatan, millet ve elbette ki bu ümmet için çalışıyoruz.“

Bu güzel dinin ve büyük Türk Milletinin mensupları o k nasıl ki İslam’ın en büyük bayrağının olduğuna inanıyorsak, hepsini kapsayacak şekilde çalışmamız gerektiğini kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “Bizler bulunduğumuz kentlerde, köylerde ya da şehitlerde, komşularımızda, mahallemizde, yaptığımız işlerde de sonuna kadar bunu uygulamakla, iyiliği yaymakla, kötülüğü önlemekle mükellefiz. Bizler hangi mesleği yaparsak yapalım,  bu bilgi, inanç ve inanış içerisinde görev yaparsak Allah’ın izni ile hem vatanımız hem milletimiz daha da güzel günler görecek ve bayrağımız böyle dalgalandığı müddetçe bizler de ibadetlerimizi Allah’ın emrettiği şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz. O nedenle nerden görev yapıyor isek orada görevimizi en iyi şekilde yapmak zorundayız. Bu vesile ile bir kez daha Camiler ve Din Adamları Haftasının ilçemize ve Ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, tüm mesai arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum” dedi.

Ürkmezer’in konuşmasının ardından İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından verilen konferansa geçildi.

Yılmaztürk verdiği konferansta, Camilerin Peygamber Efendimizin hayatından çeşitli örnekler verirken Dinimizin tüm dünyaya anlatılabilmesi, gelecek nesillerimizin dinine daha çok sahip çıkan bir nesil o k yetiştirilebilmesi için Camilerin ve din adamlarımızın önemine vurgu yaptı.

İl Müftüsü konuşmasının sonunda özellikle Safranbolu’da Müftülüğe, Camilere ve Din görevlilerine büyük destek veren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’e teşekkür ederken, Camilerin yapımlarında emeği geçen, halen destek veren herkese teşekkür etti ve ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet diledi.

Programın sonunda ise emekli olan Din görevlilerine Protokol Üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.