Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından Zonguldak, Karabük ve Bartın illeri Turizm Değerleri Çalıştayı düzenlendi.

Zonguldak’da gerçekleşen, Batı Karadeniz Turizm Değerleri Bölge Çalıştayının amacı ortak hareket etme kültürünün geliştirilmesi hedefleniyor. Çalıştaya Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü ve bölgedeki sektör paydaşları katıldı.

Batı Karadeniz Turizm Değerleri - Bölge Çalıştayı' hakkında bilgi veren BAKKA Genel Sekreter Vekili Elif Acar, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çalıştayda konuşulan konular arasında yer alan TR 81 projesi olan Zonguldak, Bartın ve Karabük illerini kapsayan bölgede turizm değerlerinin belirlenmesi ile ilgili çalışmalar anlatıldı. Bu çalışmalar için alternatif turizm çalışmaları, destinasyon ve rota belirleme çalışmaları, daha çok turist çekebilme çalışmaları, turizmin önündeki engeller ve bunların çözüm önerileri gibi çalışmalar anlatıldı.

UNESCO Dünya miras listesinde yer alan Safranbolu her yıl yüzlerce yerli ve yaban turisti ağırlayarak ulus rası düzeyde adını duyuruyor ifadelerin yer veren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şu sözlere yer verdi: "Safranbolu’nun adının daha geniş kitleler tarafından duyulmasını amaçlayan her türlü çalışmanın içinde yer almaktayız bu çalıştayda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerimiz gerekli notları a k üzerimize düşün görevi yerine getirmek üzere paydaşlarımızla işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz’’ dedi.

Türkiye Turizm Stratejisi 2023 ile uyumlu o k bölgede turizm alternatiflerinin geliştirilmesi, doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerin koruma kullanma dengesi içinde değerlendirerek bölgenin turizmden alacağı payın artırılması planlanıyor. Çalışmanın bölge ve ülke turizmine katkı sunması, son yıllarda ivme kazanan turizm sektöründe bölgeye daha sistematik ve bilimsel bir yaklaşımın kazandırılması hedefleniyor.