Karabük Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yeşil Mahalle Atatürk Bulvarı Parkının açılışı düzenlenen tören ile gerçekleştirildi.

Yeşil Mahalle Atatürk Bulvarı Parkı açılış törenine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldılar.

Açılış töreni öncesi bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili terör saldırısında şehit düşen askerlere rahmet dileyerek başladı. Karabük’te görev yaptığı süreçten söz eden Vergili: “Dokuz buçuk seneden bu zamana kadar Karabük'te yapmış olduğumuz yatırımların bugünkü değeri 1 Milyar Türk Lirası'nın üzerindedir. Biz bu göreve geldiğimiz gün Belediye işçisi ikramiyesini alamamış, Karabük Belediyesi'nin elektrikleri kesilmişti. İşçinin maaşının verilip verilemeyeceği dahi şüpheliydi. Bizim yaptığımız programlar ve reformlar sayesinde bir daha hiç bir işçimizle para konularında asla muhatap dahi olmadık. İşçimiz, müdürlerimiz ve memurlarımız elinden geldiği kadar çalışıyor. Hiç birisinin maaşları bizim görevi devraldığımız günden itibaren bir gün erken yatırılmış ama bir gün geç yatırılmamıştır. Belediyemize hizmet veren hiç bir Allah'ın kulu kapımıza para istemeye gelmemiştir. Biz bu paranın bereketini, Karabük Belediyesi'ne önce rüşveti, daha sonra Belediye kasamıza el sokturmayarak, daha sonra da bütün Karabüklülerin duasını a k kat kat artırdık. Hiç bir zaman para sıkıntısı çekmediğimiz gibi şu anda da Türkiye'nin en zengin Belediyesi olduk.

Şimdi şöyle bir değerlendiriyoruz, mezbahadan hale kadar, hurdacılar sitesi, kütüphane, meydan, alt geçit, yürüyen merdivenler, spor vadisi, Safranbolu ve Karabük'ü birbirine bağlayan köprümüz, bugüne kadar kullanılan 1 Milyon Ton asfalt ve 300 kilometreden fazla kaldırım çalışmalarımızı gerçekleştirerek hemen hemen Karabüklülerin tüm ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştık. Karabük'ün birçok mahallelerinde 50-60 senelik eski tesisatlarının ana hat su borularını değiştirerek kilometrelerce su hattı döşedik. Bugün kim ne derse desin, Türkiye'de en az su kesintisi yaşayan Karabük şehridir. Mutlaka tamirat, mutlaka arıza olacaktır ama en ucuz suyun kullanıldığı şehir de yine Karabük'tür. Doğalgaz dağıtımına öncelik verdik çünkü şu anda tahmin ediyorum ki bir tüpü 100 TL'ye kimse alamaz bu zamlardan sonra ama bu 100 TL'ye alınan tüpün karşılığı o k evlerde kullanılan doğalgaz ise en fazla 40 TL'dir. Yüzde 97-98 seviyelerinde bir gaz kullanımını 5 yılda gerçekleştirdik ve bu durum Türkiye'de örnek teşkil edecek bir dağıtımdır. Bizler bu süreç içerisinde mümkün olduğu kadar hiç bir vatandaşımızın ayağını çamura dahi sokmadık.” dedi.

1 İŞÇİYİ DAHİ ÇIKARTAMAZSIN

Son zamanlarda gündemde olan Kardemir A.Ş ile ilgili konuda da açıklama yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, fabrikadan sırf siyasi sebeplerle bir işçinin dahi işten çıkartılamayacağını vurgulayarak: “Şimdilerde işçilerin arasında 1000 işçiyi çıkartırız gibi yeni propaganda başladılar. Ben Karabük'te olduğum müddetçe Sen 1 işçiyi dahi çıkartamazsın. Siz sendikal olaylarda 500 tane işçiyi işten çıkarttınız daha sonra ise farklı nedenler ortaya sürdünüz. 500 kişiyi daha işten çıkarıyordunuz ki o akşam ben Karabük Belediye Başkanı o k her türlü girişimde bulundum ve bu 500 işçimizin ayrılmasına izin verdirtmedim. Bugünden sonra da 1 kişinin dahi işten çıkartılmasına izin verdirtmem. Eğer bu duruma Çelik-İş Sendikası da alet olacaksa onlarda bunun hesabını verir. Biz bugün ki şartlarda işçiye yüzde 136 zam verilmesi gerekir dedik. Hemen ardından Çelik-İş Sendikası Başkanı bir açıklama yaparak, bu ekonomik krizde sektörlerin hepsinin sıkıntıda olduğunu, işçi çıkışları olmasın bize yeter gibi açıklamalar yaparak kendini olaydan soyut tutmaya çalıştı.

Ben Demir-Çelik sektöründe paranın nasıl kazanıldığını, Demir-Çelik Fabrikası'nın şu anda ne kadar kâr edeceğini bilmeyen birisi değilim, ben de bu fabrikaları kuran birisi o k bütün konu hakim durumdayım. Şu anda Karabük Demir-Çelik Fabrikası en üst seviyede kâr eden tesislerden birisidir. Bu tesislerin kâr etmesine karşılık çevre ve hava kirliliğine sebebiyet veren unsurlardan birisi de düşük kalitede ki cevher ve kömürdür. Eğer sen 1000 kişiyi işten çıkarabiliyorsan devlet korumalarını da arkandan çekeceksin. Benim yanımda koruma mevcut değil, ben tek başıma Rafet Vergili o k Karabük'te caddelerde ve sokaklarda dolaşıyorum. Bir arkadaşımızı dahi yalnız siyasi nedenler ile işten çıkarırlarsa onların başına ölene kadar bela olurum. Çelik-İş Sendikası çok iyi düşünsün. Sözleşmeye imza attığın gün Türkiye'deki demir fiyatları 460 dolar seviyesindeydi, bugün ise 610 dolar.” ifadelerini kullandı.