Geçtiğimiz günlerde Doğu Karadeniz ve Ayder Yaylaları’nı ziyaret eden ve o bölgelerde orman turizmi için yapılanları gören AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, Safranbolu yaylalarının da bu şekilde değerlendirilebilecek bir yapıda olup olmadığını görmek açısından haber sitemizin sahibi Sait Alıcı ile Safranbolu yaylalarını yerinde gördü ve inceledi.

Karabük yaylalarının Ayder Yaylası’ndan eksiği bulunmadığını hatta fazlasının bulunduğunu belirten AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz bu yaylaların turizme kazandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Safranbolu turizmi ile entegreli bir şekilde şehir ekonomisine katkı sağlama planlarının yapılmasına başlanacağını vurgulayan Altınöz şunları söyledi:

“Safranbolu’muzun güzel bir yaylasındayız. Rize’nin Ayder Yaylası’ndan hiçbir eksiği yok. Fazlası var eksiği yok. Sadece fazla bilinmiyor. Bilinmemesinin de bir avantaj diyebiliriz. Bilinen yerlerdeki yapılaşmaları gördükten sonra bizim buralardaki bakir yaylalarımızın bu şekilde kalması güzel ama ekonomik kazanç elde edemiyoruz. Bu yaylaları da Safranbolu turizm ile paralel bir şekilde gerek Safranbolu’muzun gerek Yenice’mizin ormanlarını yaylalarını turizme kazandırıp buralardan da gelir elde etmemiz ve şehrimizin ekonomisine katkıda bulunmamız lazım. Bununla ilgili de en kısa sürede gerek Karabük Valiliği’mizle gerekse Kültür Turizm İl Müdürlüğü’müz ile görüşmelerimizi yapacağız.

Yenice bu konularda bir aşama kaydetti. Aynı şekilde Safranbolu’muz, Eflani’miz, Ovacık’ımız, Eskipazar’ımız doğal güzelliklere sahip. Hazır Safranbolu’ya gelen turistler varken o turistleri şehrimizde daha fazla tutarak şehrimize daha fazla gelir elde etmek için bir şeyler yapmamız lazım.

Bulunduğumuz yerin yukarılarına da çıktık. Özellikle orman içi alanlar mevcut. Tabiata zarar vermeden ormanı da koruyarak turizmden gelir elde etmek mümkün. İnşallah ilerleyen aşamalarda sanayinin yanında turizmi de daha fazla gelir elde edecek şekilde geliştirmemiz lazım. Yoksa Safranbolu’ya gelenler en fazla bir gece kalıp başka yerlere geçiyorlar. O yüzden burada daha fazla konaklamalarını sağlamak için gerek Off Road gerekse diğerlerde olduğu şekilde doğa sporlarını da işin içine katarak turistleri buralarda daha fazla tutmamız lazım. Bu güzellikleri tanıtmamız lazım.

Türkiye’nin en fazla orman yoğunluğunun olduğu yerde orman turizmden, bu yaylalardan istifade edememek üzücü. İnşallah bunu da en kısa sürede turizm master planları yaparak Safranbolu turizmi ile entegre bir şekilde ekonomik o k katkı sağlayacağız.”

" width="700">