Safranbolu Belediyesi'nin acı günlerinde vatandaşın yanında olmak ve sosyal bağları kuvvetlendirmeyi amaçlayan cenaze evlerine ikramlık pide ve ayran götürme uygulaması devam ediyor.

Belediye  bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bir süredir uygulanan projede, Safranbolu sınırlarındaki cenaze evleri tespit edilerek hane sakinlerinin acılı günlerinde taziye için gelen konuk ikram edilmek üzere pide ve ayran Belediye tarafından temin ediliyor. Belediyenin cenaze evleri için başlattığı bu hizmet kent sakinleri tarafından da büyük takdir topluyor.

Kaymakamlık ve Belediye o k doğumdan ölüme kadar vatandaşın yanında olduklarını kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer sosyal Belediyecilik faaliyetlerinin devam edeceğinin bilgisini vererek şu sözlere yer verdi: "Cenaze evleri şüphesiz ki en acılı evlerdir vatandaşlarımızın kayıplarında yanlarında olmak için ekip arkadaşlarımız ziyaretlerde bulunuyor. Vatandaşımıza devletimizin desteğini ve varlığını bu acılı günde de hissettirmek en önemli görevimiz’’.

Ürkmezer: "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet kederli ailelerine sabır diliyorum’’ dedi.