Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan ve geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tanıtımı gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi’ne Safranbolu’dan da destek.

Emine Erdoğan'ın "Yaşadığımız çağın en büyük sorunlarından birisi çevre sorunudur. Hızlı ekonomik büyüme, kentleşme, konfor anlayışındaki değişimlerle çevre konusu tüm dünyada alarm veren bir mesele haline gelmiştir. Etkin bir çevre yönetimi ise etkin bir atık yönetimiyle mümkündür. Belediyeler ise bu işin "motor gücü" dür, diyerek başlattığı “Sıfır Atık “ projesi kapsamında Safranbolu Belediyesi tüm Kamu Kurumlarının önlerine katı atık kutuları yerleştirdi.

Böylesi önemli bir kampanyaya katkı sağlamanın kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca başlatılan “ Sıfır Atık “ projesine Safranbolu o k bizlerde katkı veriyoruz” dedi.

"Osmanlıdan bu güne kendini korumayı bilmiş, gerek düzenli aile yaşamı gerekse çevreye olan duyarlılığı ile tanınan ilçemizde Kaymakamlık ve Belediye o k bizlerde bu önemli kampanyaya Kamu Kurumlarımız ile başladık. Geçmiş dönemlerde çocuklarımızı da bu yönde teşvik ederek okullarımıza da atık pil kutuları koymuş ve başarılı olunmuştu. Hali hazırda tüm okullarımızda bu kutulardan bulunmakta. İnşallah bu projede de Safranbolu o k üzerimize düşen görevi fazlası ile yerine getireceğiz” diye konuştu.

Alınan bilgiye göre proje kapsamında kamu kurumlarının bahçeleri ile Safranbolu’nun muhtelif yerlerine diğer katı atıklar için de konteynırlar konulacak.