Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen proje ile 4, 8 ve 12. Sınıf öğrencileri Safranbolu’yu geziyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Projenin ile çocuklarımıza Safranbolu’nun tarihi ve kültürünü daha yakından tanıtmak, geleceğin gönüllü kültür elçilerini yetiştirmek olduğunu ifade ederken “Böylesi önemli projelerde kendilerinden desteklerini esirgemeyen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’e teşekkür ediyorum” dedi.

Projenin başlangıç yeri olan Hıdırlık Seyir Tepesinde minik öğrencilerle buluşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ise, Amaçlarının Safranbolulu çocukların yaşadıkları şehrin kültürünü, gelenek ve göreneklerini, tarihi yapısını daha yakından tanımaları olduğunu söyledi.

Sabah saatlerinde başlayan gezi öncesi miniklerle sohbet eden ve Safranbolu’nun ülkemiz için çok değerli bir kent olduğunu anlatan Ürkmezer; “ Bu proje ile Dünya Miras Kenti, Osmanlının bizlere olan emaneti Safranbolu’muzu çok daha yakından tanımaların hedefliyoruz. Bu anlamda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelimizin eşliğinde Safranbolu’nun tarihi mekânlarını ziyaret ediyorlar” dedi.

Öğrenciler, proje kapsamında Hıdırlık Seyir Tepesi, Demirciler Çarşısı, Kaymakamlar Evi,  İzzet Mehmet Paşa Camii, Cinci Han, Yemeniciler Arastası ve Tarihi Çarşı Merkezi gezdiler. Çocuk Hıdırlık’ta gazoz ve Safranbolu simidi ikram edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, programın hafta boyunca devam edeceği bildirildi.