Türk Kızılayı Karabük Şubesi hafta sonu Karabük Üniversitesi Kızılay kulübü üyeleri ile kahvaltıda buluştu.

Üniversite öğrencisi yaklaşık 70 gönüllü ile bir araya gelen şube yöneticileri, gönüllülere çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun: ‘’ Kızılay’ımızın çok farklı ve çok anlamlı bir kuruluş olduğunu sizlerde göreceksiniz. Kızılay’ın siyaseti yok, dil, din ırk ayrımı yok. Amacımız kan ihtiyacı olanların ihtiyacını karşılamak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da yardımcı olmak.

Geçen sene Üniversitedeki Kızılay gençlik kollarımızla beraber çok güzel etkinlikler yaptık. Bu sene de sizlerle birlikte çok daha güzellerini yapacağız. Kan bağışında Üniversitemiz Türkiye de kırılamayan bir rekora sahip. Her sene bu rekoru geliştiriyoruz. Geçen sene 2100 ünite kan bağışı topladık bu yıl hedefimiz 2500 ünite kan toplamak. Bu 2500 ünite kan hedefimizi de çok rahat aşacağımızı biliyorum. Bu iş gönüllülük işi gönüllülük olan her yerde başarı vardır. Bayanlarımız Kızılay’a sahip çıkıyor. Ben tüm bayanlarımızı tebrik ediyorum. Kızılay’ımıza yapmış olduğunuz katkılardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum’’ dedi.

Kızılay Karabük Şube Başkanımız Mehmet Uzun Kızılay gönüllüsü gençlerle sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.