Kardemir Karabükspor’un takımı o k bilinen Karabük Demirçelikspor bu sene Karabük 1.Amatör Lig’de mücadele edecek.

Spor Toto 1.Lig’de var olma mücadelesi veren Kardemir Karabükspor bu sezon Karabük Demirçelikspor ile Karabük 1.Amatör Lig’de şampiyonluk mücadelesi verecek.

Yönetim Kurulu’nu başta Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Mehmet Yüksel olmak üzere neredeyse tamamını kırmızı mavili takımın bünyesinden isimlerin oluşturduğu Karabük Demirçelikspor, kurduğu güçlü kadrosuyla futbolseverler tarafından Karabük 1.Amatör Lig’de henüz ligin başlamamasına rağmen şampiyonluk yarışında en güçlü favorilerden biri o k gösteriliyor.

Karabük Demirçelikspor’un Yönetim Kurulu; Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Mehmet Yüksel, Kardemir Karabükspor Futbol Alt Yapı İdari İşler Sorumlusu Ozan Şentürk, Kardemir Karabükspor Profesyonel Futbol Şube Sorumlusu Emrah Köklü, Kardemir Karabükspor Salon Sporları Sorumlusu Özgür Kıyılıoğlu gibi tanıdık isimlerden oluşuyor.

Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Safranbolu Belediyespor, Karabük 1.Amatör Lig temsilcisi Safranboluspor, Çankırı Amatör Lig takımlarından Çerkeş Belediyespor gibi takımlardan etkili isimleri kadrosuna katan Karabük Demirçelikspor ilk kez mücadele edeceği ligde şampiyonluk istiyor.

Karabük Demirçelikspor yeni kurulan takım o k lanse edilse de kulüp 2015 yılında kurulmuş ancak bu sene futbol tescili yaptırılmış.

Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Mehmet Yüksel’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamadaki: ‘Projelerim var, inşallah bunları hayata geçireceğim.’ ifadelerinde kast ettiği projelerden birinin bu takım olduğu biliniyor. Karabükspor’un mucizeden de fazlası gerçekleşmezse Spor Toto 1.Lig’den düşecek. Spor Toto 1.Lig’in bir alt ligi Spor Toto 2.Lig, Karabük Demirçelik üst üste 3 kez şampiyon olursa Spor Toto 2.Lig’de mücadele edebiliyor. Önce Karabük 1.Amatör Ligi’ni şampiyon o k bitirip  Bölgesel Amatör Lig(BAL)’e yükselecek.  Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluktan sonra Spor Toto 3.Lig’e, oradan da Spor Toto 2.Lig’e yükselmiş olacak. Yani Kardemir Karabükspor bir sene sonra mücadele edeceği lige başka bir takımla üç sene sonra ulaşabilecek. Kardemir Karabükspor’un maddi o k çıkış yolu bulamayarak kapanması durumunda Karabük Demirçelikspor can simidi olacak.

Fatih ÜNLÜ- Özel Haber