Karabük 1.Amatör Küme’de ligin ikinci haftasında Yenice’de oynanan Yenice Cebecispor-Karabük Demirçelikspor karşılaşması tribünde çıkan olaylar neticesinde hakem maçı tatil etti.

Yönetici ve oyuncu kadrosuyla ligin favorileri arasında gösterilen Karabük Demirçelikspor’un Yenice’de Yenice Cebecispor ile oynadığı maçta iddiaya göre ev sahibi takımın bir oyuncusunun tribüne küfrettiği ve olayların böyle başladığı belirtilen karşılaşma 60.dakikada tatil edildi. Maçla ilgili kararı İl Futbol Komitesi hafta içi açıklayacak.

Karabük Demirçelikspor yönetimi takımın sosyal medya hesabından açıklama yaparak Yenice Cebecispor’dan 1-2 oyuncu dışında sportmenlik dışı harekete maruz kalmadıklarını, ev sahibi takımın yönetiminin kendilerine sahip çıktılarını belirtti.

Misafir takım tarafından yapılan açıklamada yapılan açıklamada: “Amatör Lig’in ikinci haftasında takımımız Yenice Cebecispor’a konuk oldu. Mücadele son derece güzel bir havada başladı. İlk yarıyı Engin Altın’ın 35. dakikada attığı golle önde kapattı. İkinci yarının 60. dakikasında Yenice Cebecisporlu oyuncunun tribüne küfür etmesinden dolayı çıkan olaylardan sonra hakem maçı tatil etti. 

Yenice Cebecispor futbolcularından bir iki tanesi haricinde bir saldırı olmamıştır. Yenice Yönetimi takımımıza sahip çıkmıştır. Olaylar tribünde yaşanmıştır. Futbolcularımızda her hangi bir sorun yoktur. Oyuncularımız çıkan kavgada aileleri olduğundan dolayı olaya tepki gösterdiler. Oyuncularımızın olay müdahil olmamış sadece taraftarımıza yapılan saldırıyı ayırmaya çalışmışlardır. Antrenörümüz yaşanan arbedede maalesef darbe almıştır. Alkollü diye iddia edilen arkadaşlarla kulübümüzün herhangi bir ilgisi yoktur. Sadece maçı izlemeye gelen taraftardır. Olaya Emniyet mensupları yetersiz kalmış maçla ilgili yeterli güvenlik alınmamıştır. Bizim Yenice Cebecispor ile bir sıkıntımız yoktur. Yenice Cebeci Yönetimine sağduyularından dolayı teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Maç ile ilgili kararın İl Futbol Komitesi tarafından hafta içinde açıklanacağı belirtildi. Karabük Demirçelikspor’da maçın videosunun bulunduğu bilinirken videoyu kamuoyu ile ne zaman paylaşacakları merak konusu.