MHP Karabük tabanı il, ilçe başkan ve üyeleri, eski başkanlar ve ileri geçenlerinden oluşan kalabalık bir grup ile Belediye Başkanı Vergili’yi makamında ziyaret ederek yerel seçimlerde aday olması konusunda ısrarcı oldular.

“KAYITSIZ ŞARTSIZ BÜTÜN GÜCÜMÜZLE YANINIZDA OLACAĞIZ”

Ziyarette konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Adem Kar; “Sayın önceki İl ve İlçe Başkanlarım, Kadın Kolları Başkanım, Ocak Başkanım, çok değerli basın mensupları ve çok değerli dava arkadaşlarım. Bugün hep beraber Sayın Belediye Başkanımız Rafet Vergili Beyefendiyi ziyarete geldik. Kendileri hizmetleriyle, gönüllerde açtığı yer ile teşkilatlarımıza vermiş olduğu büyük destekler ile ve partimize kazandırdığı büyük başarılar ile her türlü övgü, şükran ve teşekkürü hak ediyor.  Huzurlarınızda teşkilatlarım adına 2 dönemdir Karabük’e vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.

Malumunuz üzere 31 Mart 2019’da yerel seçimler yapılacaktır. Bununla ilgili tüm siyasi partilerde olduğu gibi bizim partimizde de yavaş yavaş hazırlıklar başlamıştır. Tabii ki önceliğimiz Karabük İl Belediyesidir. Karabük İl Belediyesinin ve Sayın Başkanımızın bu hususla ilgili tercihi,takdiri ve tasarrufudur. Bu süreç içerisinde teşkilatlarımız o k irademiz ve teşekkürümüzü  iletmek üzere Belediye Başkanımızı ziyarete geldik. Sayın Belediye Başkanım,Karabük teşkilatlarımız adına Karabük’e yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı sonsuz şükranlarımızı arz ediyoruz. Yine biz teşkilatlar o k sizlerle beraber çalışmaya, sizlerle beraber yürümeye devam etmek istiyoruz. Çünkü partimizde sizin konum ve yerinizi kuzeyin yıldızı, Türkiye’de Belediyecilikte gerçekten çığır açmış, hizmetleriyle partili partisiz herkesin taktir ve sevgisini kazanmış önemli bir şahsiyetsiniz. Bizler yapmış olduğumuz toplantılarda Sayın Belediye Başkanımız Rafet Vergili’nin 3. kez Karabük Belediye Başkanlığı adaylığını yeniden talep ediyoruz. Aday olması halinde yine tüm teşkilatlar o k huzurunuzda söz veriyoruz. Kayıtsız şartsız bütün gücümüzle yanınızda olacağız. Değerli dava arkadaşlarım, bu ziyaretimizde bizlere eşlik ettiğinizden dolayı, bu heyecanı bizlerle paylaşmanızdan dolayı sizlere de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Adem Kar'ın ardından söz alan MHP Karabük Eski İl Başkanı Nurhan Barışkan ise; "Belediye Başkanım, çok kıymetli dava arkadaşlarım, Başkanımızın ifade ettiklerinin tamamına katılıyorum ve bugün sizlerle beraber bu heyecanı yaşamaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.  Saygıdeğer Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili,hepinizin malumu olduğu üzere MHP’nin 40. yılında bize çok büyük bir hediye ikram ettiler. Kendilerinin 2009 yılında MHP’nin 40. yıldönümünde Belediye Başkanı o k sahneye çıkmasıyla birlikte Karabüklülere gerçekten dürüst , güvenilir ve çalışkan bir Belediye Başkanı o k nasıl hizmet edileceğini 2 dönemdir gösterdiler. Kendisi hem karakteri ve kişiliği ile hem de çalışkanlığıyla gücümüze güç katmıştır, gurur kaynağımız olmuştur. Ben o dönemki İl Başkanı,  dava ve yol arkadaşı o k sizler adına kendisinden rica ediyorum Karabük’e çok kısa zamanda çok hizmetler yaptınız, 40 yıldır yapılamayanı yaptınız, Türkiye’de isim oldunuz. Bir dönem daha Karabük’e göreve devam edin. Bizde sizin yanınızda olalım diyorum. Sizlerin huzurunda  kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

“BEN DAVA ADAMIYIM”

MHP Karabük İl Başkanı Adem Kar ve MHP Karabük Eski İl Başkanı Nurhan Barışkan'ın ardından söz alan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise; “Değerli dava arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ediyorum, sağ olun. Değerli İl Başkanımıza, İlçe Başkanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Şöyle söyleyeyim, ben kesinlikle bu dönem Belediye Başkanlığı’nı noktalamayı düşünüyorum ama böyle bir talep olduktan sonra tekrardan bu talebi çok ciddi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor ki ben dava adamıyım, davamız neredeyse ben oradayım. Davadan hiçbir beklentim olmadı ama davaya maddi manevi ne verebiliyorsam elimden geldiği kadar vermeye çalıştım. Tabi burada net bir cevap vermem söz konusu değil. Benim en büyük arzum ve temennim şudur; bizden sonraki kuşaklarında MHP’yi Karabük’te iktidar yapması. Uzun yıllar bu bayrağı taşıyabilecek arkadaşa bu bayrağı devretmenin zamanı geldi diye düşünüyorum ama bunu tekrardan teşkilatlarımız ile birlikte değerlendiririz. Biz bunları bu şekilde konuşunca herkesin bir çekincesi olabilir. “Rafet Vergili anketler neticesi olmadan, kesin seçimi alabilecek kararı olmadan evet demez” düşüncesini basın ortaya atabilir. Ben size söyleyeyim, hangi adayla çıkarsak çıkalım MHP eze eze Karabük’te seçimi alır. MHP’nin kesinlikle seçim korkusu olmaz. Diğer ilçelerde de ne kadar etkin olduğumuzu herkes biliyor. Size kesinlikle şu sözü veririm; ben aday olmasam dahi adaymışım gibi hangi arkadaşımın etrafında toplanıyorsak bütün il ve ilçelerde sonuna kadar çalışma sözünü veriyorum. 15 gün önce yaptırmış olduğum anketi söylüyorum, çok üstün bir çoğunlukla seçimleri inşallah Karabük’te alırız. Her şeyden evvelde şehircilikten anlamayan, yalnız menfaatlerini düşünen, menfaatleri üstüne siyaset yapan, yalnız siyaset yapabilmek için Belediye Başkanlığı yapacak siyasi partilere de zaten MHP o k Belediyeyi falan teslim etmeyiz. Şöyle söyleyeyim hastaneyi 200 Evlerin ortasına yaptılar. Biz dedik ki “Burası üniversite hastanesi olsun, biz size 200 dönümlük arsa verelim. 200 dönüm araziye de güzel bir devlet hastanesi yapılsın” ama şimdi bakıyorum o arkadaşımız Belediye Başkanı adayı. Bir kere Karabük Belediyesini o arkadaşa kesinlikle teslim etmeyiz. Sonra tekrardan siyaset üzerine Karabük'te çok önemli vasıfları olmuş, doğum hastanesini yıkarak yerine üniversitenin bilmem ne kurumunu açıyorlarmış. O dönemdeki arkadaşları da burayı teslim etmeyiz. Diğer bir arkadaşımız daha adaymış. Bedava yer buldum diye üniversitenin ortasına lojmanları kurup şu anda güvenliği bile sağlanamayan bir alana konutlar yapan arkadaşımıza da Karabük'ü teslim etmeyiz. Yolumuz uzun. Biz Karabük'ü herkese teslim edecek değiliz.

Şöyle söyleyeyim buradaki dava arkadaşlarımın bizi bu şekilde onure etmesi, yüceltmesi kelimelerle ifade edilmesi  mümkün değil. Dediğim gibi bu bayrağı uzun yıllar taşıyacak bir arkadaş arayışı içerisinde olalım. Karabük'ü ona buna kimseye bırakmayacağız. Benim ondan bundan, ağalardan, paşalardan korkum olmaz. Siyaset bir yol. Yola çıkarsın kazanırsın, kaybedersin önemi yok ama ben çıktığım her yolu kazanmak için yürüdüm. Sizlerle beraber yol yürüdüm. Allah'ta bizi mahcup etmedi. Niyetimiz doğruydu, amelimiz doğruydu, hedeflerimizde doğru oldu. Hiç kimseyi de birbirinden ayırmadan burada 9,5 sene hizmet ettik.

Ben dava adamıyım, ben teklifinizi çok ciddi değerlendireceğim. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Biz davamızı kesinlikle yarı yolda bırakmayız. Bizim bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Karabük ve ilçelerde biz bunu tekrardan değerlendireceğiz" dedi.

“SÖZ ALMADAN GİTMEYİZ”

Son o k konuşmasını tamamlayan MHP Karabük İl Başkanı Adem Kar; "Biz Sayın Başkanımıza bir değil, bin kez yine geliriz. Onu ikna etmeden, sözümüzü almadan gitmeyiz. Bize göre Türk siyasetinin çok önemli bir şahsiyeti. Başarıları ve kişiliğiyle sadece Karabük'te değil, tüm Türkiye'de tanınan, sevilen ve takdir edilen bir Belediye Başkanı.

Bir hatırayı hemen paylaşacağım. Çaycuma Kaymakamı ile bir çay sohbeti yapıyoruz. Dedi ki; "Sizin Belediye Başkanınızı 2 dakika görebildim, sohbet etme şansı buldum. Ne muhteşem bir insan, ne kadar başarılı bir Belediye Başkanı" 2 dakikalık bir zamanı paylaşan bir idari amir bile Başkanımız hakkında bu kadar yüce duygular edinirken, biz kendisiyle beraber yol yürüyoruz, dava arkadaşlığı yapıyoruz. İnşallah kendilerinin bu talebimizi hassasiyetle değerlendireceğini düşünüyorum ve  inşallah tekrardan çalışabileceğimiz haberini en kısa süre içerisinde duyarız. Davetimizi kabul ettikleri için kendilerine bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

MHP İL VE İLÇE TEŞKİLATLARININ BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ ZİYARETİ