KARABÜK SİYASETİ

DİBE Mİ VURDU?

Milletvekilliği, Meclis’te oturup partisinin desteklediği karar “evet”, desteklemediğine “hayır” demek için, seçilmez ve de yapılmaz.

Eğer sadece kanun çıkarmak olsaydı görevleri, o zaman hukukçulardan oluşan bir meclis oluşturulur, kestirme çözüm bulunurdu.

Vekillerin bizim anladığımız asli görevi seçildiği il ile ülke yönetiminin merkezi (Ankara) arasında köprü olmak, sorunlarını, isteklerini, taleplerini, memnuniyet ya da memnuniyetsizliklerini dile getirerek çözmek değil midir?

Karabük Valisi Sayın Kemal Çeber’in veda yemeğinde Ak Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, valiler kararnamesinden bir iki gün önce diğer Vekil Cumhur Ünal ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ziyaretine değindi.

Vah Karabüküm vah! İlinizin Valisi değişiyor, vekillerinizin bilgisi yok! Yemekteki, her kesimden vedaya gelen kalabalığı, konuşmaların Vali Çeber’e olan memnuniyetini, gördükçe insanın bir kez daha Vah Karabüküm vah! diyesi geliyor.

Şimdi insanın sorası da geliyor;

Eğer 24 Haziran seçimleri öncesi Karabük’te yapılan önseçim sonuçlarına göre aday gösterilseydi Vali’nin gidişinden haberdar olunur muydu?

Daha ağır bir soru soralım bakalım kaç kişi kalkar altından!

Eğer yöremizin büyüğü Sayın Mehmet Ali Şahin üzerinde başta Ak Partililer olmak üzere tüm Karabük ısrarcı olsaydı, Sayın Şahin yeniden Vekil seçilseydi Valiler kararnamesi öncesi, “Memnun musunuz, rızanız var mı?” diye sorulur muydu, sorulmaz mıydı!

Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin ısrarla Ak Parti Genel Merkezini faks, telefon yağmuruna tutalım sözlerinin ne manaya geldiği şimdi daha iyi anlaşılıyor mu?

Karabük siyaseti dibe mi vurdu ne? Sayın Şahin’in koyduğu çıta, bıraktığı koltuk kolay kolay dolacağa benzemiyor gibi!

Zira siyasetin tarzı değişti.

Siyaset artık köy köy gezme ile, düğün düğün dolaşmak ile yapılmıyor.

Siyaset Ankara’nın kalbinde, yönetimin en etkin yerlerinde yapılıyor.

Siyaset bugün Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çevresinde, en yakınında yapılıyor.

Siyaset, her dönemde Bakanlığa, Meclis Başkanlığı’na, Gurup Başkan Vekilliğine, Genel Başkan Yardımcılığına isminin geçmesi ile yapılıyor.

İşte o zaman, karar vericiler, sizin kentiniz ile ilgili, bir Vali, bir il müdürü, ataması yaparken sorarlar.

Bu siyaset tarzı 31 mart 2019 da yapılacak yerel seçimlere yansır ise kimse şaşırmasın.