Karabük Derin Haber sitemizin sahibi Sait Alıcı ile Farklı Gazete ve Karabük Ajans78 in sahibi Okan Küçük ile birlikte Karabük Valisi Mehmet Aktaş'ı ziyaret ederek bir dizi görüş alışverişinde bulundular.

Ziyaret sırasında hem atanır atanmaz 15 Temmuz darbe girişimini yaşayan ve sonrasında demokrasi mitingleri ile oldukça yoğun günler yaşayan Vali Aktaş hem içinde yaşadığımız günleri hem Karabük'ü değerlendirdi.

Kamu oyunda zaman zaman FETÖ operasyonlarının yavaşladığı şeklindeki söylentilere de cevap veren Karabük Valisi Mehmet Aktaş şunları dile getirdi: 

VALİ AKTAŞ: FETÖ’YLE İLİŞKİSİ OLAN KİMSE RAHAT GEZMESİN , OPERASYONLAR SÜRÜYOR.”

       Karabük ‘te yaklaşık 650 kişi hakkında FETÖ Darbe girişimi sonrası işlem yapıldığını ifade eden Vali Aktaş; bu nokta da operasyonların aralıksız sürdüğünü ifade etti.

       Operasyonlar kapsamında titizlikle çalışıldığını, kimseyi mağdur etmemek için söylentilerle hareket edilmediğini, çeşitli kriterler baz alınarak, bilgilerle operasyonların sürdüğünü söyleyen Vali Aktaş: “ Tabi ki  operasyonlar aralıksız devam ediyor. Yalnız, devlet o k söylentilerle hareket etmiyoruz. Çeşitli kriterlere bakılıyor, bilgilere, belgelere bakılıyor. Çünkü  herhangi bir vatandaşımızın mağduriyet yaşamasını istemeyiz. Onun için mağdurlar yaratmamak için, hassas, dikkatli ve titiz bir şekilde operasyonlar sürüyor. Vatandaşlarımız merak etmesinler, ve FETÖ yapılanmasıyla  ilişiği bulunanlar da rahat gezmesinler, operasyonlar bilgiler, belgeler noktasında aralıksız devam ediyor. Bakın sadece kamu personeline değil, sivil unsur yönelikte operasyonlar yapılıyor. Yani bunlar devlet memuru değil,  özel sektör , esnaf, işadamı vs. noktasındaki sivil unsur karşı da belgeler noktasında operasyonlar yapılıyor. Örneğin Karabük’te  yaklaşık 650 kişi hakkında işlem yapıldı. Tutuklananlar var, gözaltı var, serbest yargılanacak olanlar var. Nihayetinde bağımsız yargı kararını verecek. Karabük’te 33’ü tutuklu, 30’u da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış toplam da 63 sivil unsur var. Bu da, fetö yapısıyla ilişkili olan herkese, kamu personeli olsun özel sektör olsun, belgeler ışığında  işlem yapıldığını ortaya koyuyor.  Bu nokta da nereye kadar giderse gitsin titizlikle bu konunun üzerine gidiyoruz.” Dedi.

   Karabük Demokrasi nöbetini de değerlendiren Vali Aktaş: “ Tabi ki 15 Temmuz darbe girişimini topyekun tüm vatandaşımızın  vatan ve devlet için beraber hareket etmesiyle önlendi. Bu nokta da demokrasi nöbetlerinde Karabüklüleri daha yakından tanımak için bir fırsat oldu benim için. Karabüklüler her gece meydanı doldurdular. Karabüklüler vatanına ,milletine bağlı olmakla birlikte sıcak ve samimi insanlar olduğunu gördüm.” Dedi.

            Son o k devlet yatırımları noktasında da bilgiler veren  Vali Aktaş; Tabi bir taraftan operasyonlar aralıksız yapılırken bir taraftan da Karabük’ün başlayan, devam eden yatırımları konusunda da çalışmalar yapıyoruz. Bu kısma da ayrıca önem veriyoruz. Bu nokta da çalışma hız verilmesi noktasında gayret sarfediyoruz.” Dedi.

   Ziyaret bu görüşmelerin ardından son buldu. Karabük Derin Haber Sahibi Sait Alıcı ve Karabük FARKLI Gazete ve Karabük Ajans 78 sahibi Okan Küçük ile birlikte yaptığımız ziyaret, Sayın Vali’ye tekrar hayırlı olsun ve görevinde başarılar dileklerimizle sona erdi.