Kardemir A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Güleç yerel medyada yer alan iddialar ve yorumlar nedeniyle bir basın bildirisi yayımladı.

Güleç yayımladığı basın bildirisinde şu ifadelere yer verdi:

"Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ömer Faruk Öz, 2017 yılı Kasım ayında yapılan Yönetim Kurulu toplantısında Sayın Kamil Güleç ve Çağrı Güleç’in katkı ve desteğini de a k Yönetim Kurulu Başkanlığı vazifesine seçilmiştir. Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu başkanımız Sayın Ömer Faruk Öz ve diğer tüm Yönetim Kurulu üyeleri, Kardemir’de ki temsil ve yönetim görevlerini bugüne kadar özenle, sadakatle yerine getirmiştir. Yönetim kurulu üyeleri arasındaki iletişimin verimli bir şekilde sağlanması, Yönetim Kurulu’nun birliğinin, uyumunun temini bakımından gerekli emek ve mesaiyi tüm üyeler geçen zaman içinde sarf etmiştir.

Kardemir çalışanları, profesyonel yöneticileri, Yönetim Kurulu’ndaki ortak ailelerin temsilcileri,  Yönetim Kurulu’ndaki Bağımsız üyelerimiz, Yönetim Kurulu Başkan’ımız ve tüm hissedarlarımız bir bütündür; öyle olmaya da devam edecektir. Çünkü Kardemir büyük bir ailedir.

Kardemir Yönetimi’nde, bağımsız üyeler ile aileler arasında ya da ailelerin kendi arasında Kardemir’in hak ve menfaatlerini koruma ve yönetmek yönünde bir ayrım yoktur. Türkiye’de Kardemir A.Ş. bir tanedir. Hem ülkemizin hem de yöremizin ve Karabük’ün göz bebeği kuruluşlarındandır. Biz Kardemir’i, işçimiz, sendikamız, tüm Karabüklüler, yöre halkımız, Devlet ve siyaset adamlarımız ile birlikte eski Demir Çelik Fabrikalarımızın küllerinden çıkardık. Bugün 3.5 milyon ton/yıl üretim kapasitesine ulaşmak üzere olan, pek çok stratejik ürün üreten ve ülkemizin ilk 25 firması arasına giren bu başarılı şirketimizi bundan sonra da tüm çalışanlarımızla, Öz-Çelik İş Sendikamızla, Devlet ve Siyaset adamlarımız, profesyonel idareci ve yönetim Kurulu’muzla ve hissedarlarımızla daha büyük başarı taşıyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kardemir, hep emin ellerde kalmaya inşallah devam edecektir.

Sayın Ömer Faruk Öz ve Kardemir Yönetim Kurulu’ndaki ortak aileler hakkında gündeme getirilmeye çalışılan iddialar asılsız ve mesnetsiz olup Güleç Ailesi o k bu tip maksatlı haberlere itibar edilmemesini Karabük kamuoyundan rica ediyoruz.

Güleç ailesinin iş ve ticari faaliyetleri, yasa , Genel Kurul kararlarına, emsallerine, teamüllere ve ticaret hayatına hakim olan dürüstlük prensiplerine uygundur. Bu durum Türk hukuk düzeni içerisinde bağımsız mahkemeler tarafından verilen istikrarlı kararlarla da teyit ve tescil edilmiştir.

Ülkemize, tüm Karabük yöresine ve halkına hizmet için, şehrimizdeki bütün kurum ve yöneticilerinin birlik ve beraberlikten, adalet ve hakkaniyetten ödün vermemesi gerektiğine bütün kalbimizle inanıyoruz.

Saygı ile kamuoyuna duyururuz."

Kamil Güleç ve Ailesi