Yerel seçimler ile ilgili siyasi partilerin aday belirleme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Eskipazar’da Ak Parti’nin Belediye Başkan adayı konusunda farklı beklentiler gündemdeki yerini koruyor.

Edinilen bilgilere göre şu ana kadar İl Genel Meclis Üyesi Kamil Ünal, İller Bankası’nda çalışırken istifa eden Rıfat Güllük, şehir esnafından İsmail Güven, Ankara’da esnaflık yapan Sercan Çelik aday adaylığı müracaatını yaptı. İlçe Başkanı İsmail Palaz’ın’da adaylığı düşündüğü ancak Genel Merkez’in 1 Aralık’a kadar beklenmesi talimatı nedeniyle beklediği öğrenildi.

REİS HATIRI MI?

Ak Parti’de Eskipazar Belediye Başkan aday adayı o k şu ana kadar müracaat eden bu isimlerin yanı sıra, Dursun Baş’ın istifa etmesinin ardından Belediye Başkanı olan Mustafa Yarkan’da mevcut Belediye Başkanı o k aday, en azından kendisi aday olmadığına ilişkin bir açıklama yapmadı.

Mevcut Başkan o k hakkıdır diyenlerin yanı sıra, Yarkan’ın Belediye Başkanı o k görev yaptığını dönemi değerlendiren birçok Eskipazarlı, hatta Ak Parti tabanındaki kişiler, Yönetim zaafiyetinin olduğunu, çalışan bile söz geçiremediğini, ilçeyi çok daha ileriye götürecek projeleri ortaya koyup yürütme konusunda yetersiz kalabileceği endişelerini dile getiriyorlar.

Başkan Yarkan’ın aday gösterilmemesi gerektiğini öne sürenler, aday gösterilmesi halinde Ak Parti tabanının Reis’in hatırına oy verme ile, istemedikleri adaya oy vermemek konusunda iki arada kalabileceğine, bununda partiye oy kaybettirebileceğine dikkat çekiyorlar.

ŞEHRİN KADERİ Mİ?

Öte yandan Ak Parti tabanı da dahil hemen hemen tüm Eskipazarlılar, başlangıç safhasındaki İsmetpaşa Organize Sanayii de göz önünde bulundurarak, şehrin nüfusunda meydana gelecek artış, yeni yerleşim alanı ihtiyacı, Şehrin yeniden planlanması, kente emek yoğun yeni yatırım ve yatırımcıların çekilmesi noktasında milletvekillerine bağımlı kalmadan Ankara’ya hakim, Bakanlıklarda ve Genel Müdürlüklerde etkin bir ismin Belediye Başkanı olmasının şehrin geleceğine çok büyük katkı sağlayacağını belirtiyorlar.

Bu konuda ilçenin kendi içerisindeki mevcut kalıplarının kırı k, Sanayi Bakanı Danışmanlığı’nın yanı sıra birçok Bakanlıkta önemli görevlerde bulunan, halen Tarım Bakanlığı’nda üst görevde bulunan Ali Keskinkılıç, Çevre Bakanlığı’nda Mehmet Ceylan’ın Bakan Yardımcılığı döneminde danışmanlığını yapan ve halen danışmanlık görevi devam eden Mert Yardibi,  Çevre Bakanlığında Özel Kalem Müdürlüğü yapan ve halen Şube Müdürü olan Aziz Arslan, gibi isimlerin ikna edilmesi gerektiğini Eskipazar’a yapılacak en büyük iyilik olacağı ve Şehrin Kaderinin değişeceği konusunda hem fikir olmuş durumda.