Ak Parti Karabük Belediye Başkan adayının kim olacağı konusunda farklı görüş ve düşünceler öne çıkmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Ak Parti ve MHP Genel Başkanlarının görüşmesinin ardından gözler ittifakın detayının ne olacağı konusuna çevrildi.

Ak Parti’de ise cumartesi günü yapılacak 40 ilin belediye başkan adayları açıklamasında Karabük olacak mı, olmayacak mı, olacak sa mevcut aday adaylarından mı yoksa yeni bir isim mi olacak? sorusu cevap bekliyor.

Bu beklentiler devam ederken ilginç bir bilgi Karabük siyaset gündeminde dolaşmaya başladı. İddia göre  Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Karabük il merkez ve Safranbolu’yu kritik seçim çevresi o k çok ciddi şekilde değerlendirmeye aldığı ve incelediği belirtiliyor. Bu bağlamda mevcut aday adaylarının düşük profilli bulunduğu, her iki seçim çevresinde seçimi kazanabilecek alternatif isimler arayışının devam ettiği konuşuluyor.

Ak Parti Genel Merkez kulislerine yakın çevrelerden edinilen bilgilere göre, özellikle iki isim gündemde. Birisi Mescier Demir Çelik sahiplerinden ve Ticaret Odası Başkanlığını yürüten Mehmet Mescier. Mescier'in işlerinin yoğunluğu nedeniyle sıcak bakmadığı söyleniyor.

Bu iddialar arasında ismi geçen isimlerden diğer isim ise Çalık Holding üst yöneticilerinden Özgür Ulupınar.

Ulupınar’ın ticaretin içinden gelen bir Belediye Başkanına karşı;

Yine ticaretin içinden gelen bir isim olması, Ankara siyasetinde etkin olması,

Çalıştığı holding deki görevi nedeniyle Yurt içi, yurt dışı bir çok büyük firmanın üst yöneticileri ile yakın diyalogları bunların Karabük Sanayi bölgelerine getireceği ivme ve dolayısıyle yeni istihdamlar,

Ak Parti’nin ve Genel Başkan Tayyip Erdoğan’ın yakın çevresindeki birçok isim ile, hatta mevcut bakanlar kurulundaki bir çok isim ile tanışıklık, ikili dostluk ve arkadaşlık ilişkilerinin olması,

Kendisinin aday gösterilmesi halinde ve belediye başkanlığı döneminde,  yüzlerce ülkedeki yatırımının yanı sıra Türkiye’deki bir çok ilde yatırımları olan Çalık Holding’in bir çok yatırımını Karabük’e kaydırabilecek olması ve bunun sağlayacağı istihdam gücünün seçimlere katkısı ihtimali,

Siyaseten yıpranmamış olması,

Karabük merkez doğumlu olması,

gibi nedenlerden dolayı Ulupınar’ın Ak Parti Genel Merkez’inde konuşulan  ve beklenen aday profillerinden birisi olabileceği öne sürülüyor.

 Gündeme gelen bu beklenti ile birlikte Özgür Ulupınar ise yurt içi ve yurt dışı işlerinin yoğun olması nedeniyle Belediye Başkanlığı adaylığına sıcak bakmadığı, ancak Ak Parti’nin ya da Genel Başkan’ın aday olması konusunda kendisine bir talimatının olması halinde gereğini yapacağı belirtiliyor.