AÇI Eğitim Kurumları Karabük’te eğitim sektöründe bir ilki gerçekleştiriyor.

AÇI eğitim kurumları yurt genelinde 140’tan fazla eğitim kurumu ve yayıncılığın yanı sıra şimdi de Karabük’e bir ilk olan ‘Konsept Okulu’ açıyor.

Karabük AÇI Koleji ‘Konsept Okulu’ ile ilgili bir tanıtım kokteyli düzenlendi.

Çok sayıda vatandaşın ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleştirilen tanıtım kokteyline AÇI Eğitim Kurumları Batı Karadeniz Bölge Temsilcisi ve Karabük AÇI Koleji Genel Müdürü Oğuzhan Ünal, AÇI Yayınlarının Genel Müdürü İsmet Akbeyaz, AÇI Eğitim Kurumları Kastamonu il temsilcisi Resul Yorulmaz, Yabancı Diller Dershaneleri sahibi Serhat Alper, AÇI Koleji kurucu sahipleri olan işadamları Salih ve Muhammet Aydın kardeşler katıldı.

Tanıtım kokteylinde açılış konuşmasını yapan AÇI Eğitim Kurumları Batı Karadeniz Bölge Temsilcisi ve Karabük AÇI Koleji Genel Müdürü Oğuzhan Ünal şunları söyledi;

“İsmim Oğuzhan Ünal. 1979 Karabük doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Karabük’te yükseköğrenimimi ise Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesinde tamamladım. Karabük’te 2005 yılında AÇI Dershanesini, genel merkez ortaklığı ile kurduğumuzda ben de kurucu müdürlük görevini üstlendim.  Daha sonra AÇI Yayınlarının Türkiye çapında KPSS genel koordinatörlüğüne getirilip Ankara’da çalışmalarıma devam ettim.

Başta Ankara olmak üzere güzel ülkemizin pek çok ilinde eğitim bilimleri üzerine ders ve seminerler verdim. Üniversitelerde konuşmalar yaptım. Geçen gün arkadaşlar hesap etti. 120 seminer olmuş. Allaha şükürler olsun. Bu süreçte bu çalışmalarım dolayısıyla Türkiye de 40’dan fazla şehri, dünyada ise 15 ülkeyi gezdim.

Bütün bu bilgi birikimi, gençlere faydalı olmak için, yayınevlerinin talepleri doğrultusunda yazdığım kitap aktardım. Tam 16 kitabın yazarlığını, 3 kitabın editörlüğünü yaptım.

Peki bunları niye anlatıyorum? Yaptığım bütün bu çalışmaların bana yüklediği sorumluğu daha iyi ifade etmek için.

Eğitim adına ekibimle, yol arkadaşlarımla yaptığım bu güzel çalışmalar Karabük halkında bir beklenti oluşturdu.  Herkesin söylediği şuydu: Oğuzhan hocam okul açmalısınız.

Oysa ben şartlar olgunlaşmadan, hayalimdeki, düşlediğim, ulus rası standart sahip bir okulu açamayacaksam okulculuğa hiç girmeyeceğimi ifade ettim. Ancak gün geldi. Bu dev güç birliği ortaya çıktı. Muazzam bir işbirliği oluştu ve genel merkez ortaklığı ile Karabük’ün ilk ve tek konsept okulunu açmanın vakti geldi çattı. Karabük’ümüze, bölgemize hayırlı uğurlu olsun.

Markamız, AÇI Koleji. 140 tan fazla eğitim kurumu olan, ulus rası akreditasyon sahip dev bir marka. Ve dev bir güç birliği var şu anda burada.  Şu anda biz burada 6 kişiyiz ama perde arkasında onlarca kişi şu anda çalışıyor AÇI Koleji için. Detaylı bilgileri gün be gün gerek sosyal medyadan gerekse Karabük basınımız vasıtasıyla Karabük halkı ile paylaşacağız. Son o k diyorum ki… Biz bir okul düşledik. Gelin bu düşü çocuklarımız için, birlikte gerçekleştirelim.”

Karabük AÇI Koleji kurucu sahiplerinden Salih Aydın ise “Ben Karabük’te inşaat ve eğitim sektöründe faaliyet gösteren bir iş insanıyım. Karabük’te özel eğitim yatırımlarında birçok projede öncü oldum. Bilindiği üzere Karabük her yıl Türkiye genelinde eğitimde başarılarıyla ilk sıralarda yer almaktadır. Biz de AÇI Koleji ailesi o k bu başarıya başarı katmak için geliyoruz.

Amacımız kazanılmış olan başarıları korumak ve çıtayı daha üste çıkartarak ilk sıralarda yer almak yerine ilk sırada olmaktır. Oğuzhan hocamın da belirttiği gibi ‘Konsept Okul’ projemiz ile öğrencilerimizi buluşturmak için heyecanla bekliyoruz. Bu yatırımımızın Karabük için hayırlı olmasını diliyorum. Bu sırada tüm öğretmenlerimizin geçmiş öğretmenler gününü kutluyorum. Son o k da bundan sonra Karabük’te eğitim denilince ilk önce Akıl AÇI kolejinin gelmesini temenni ediyorum.” Diye konuştu.

AÇI Koleji kurucu sahiplerinden Muhammet Aydın ise “Kardeşimle inşaat sektöründe gösterdiğimiz başarıyı, eğitim alanında da göstermeye başladık. Ama biz en başarılı işler ile anılmayı tercih ediyoruz ve AÇI Koleji Konsept okulu projemizi hayata geçirerek yine en iyisini yaptığımızı göstereceğiz. Karabüklü vatandaşların çocukları ile ilgili en iyi eğitimi nerede aldırabilirim telaşesini de ortadan kaldıracağımıza inanıyorum.” dedi.

AÇI KOLEJİ KONSEPT OKUL NEDİR?

Konsept okul, klasik eğitim – öğretim programlarının yanı sıra belirli alan ağırlık vererek daha donanımlı, daha mutlu, daha sağlıklı ve daha başarılı bireyler yetiştirme hedefi güden bir anlayıştır. Karabük’ün ilk konsept okulu olan Karabük AÇI Kolejinde 4 farklı konsepti bünyesinde barındıran bir sistem uygulanacak.

Doğal Yaşam Konsepti: AÇI’da öğrenciler doğayla, hayvanlarla içiçe bir eğitim ortamında eğitim görecek. Kolej tarım alanında sebze yetiştirip, çiçek büyütecek. Kolej bahçemizdeki hayvan barınağında yer alan kedi, köpek, tavşan ve tavukları besleyecek. Onlarla ilgilenip, oynama fırsatı bulacak. Böylece becerileri ve sorumluluk duyguları gelişecek.

Sınav Hazırlık Konsepti:  Dershanecilik kültüründen gelen; kadrosu, sistemi ve yayınlarıyla Türkiye dereceleri çıkartan AÇI markası şimdi bu birikimini AÇI Koleji öğrencileri için kullanacak.  Okulumuz; dershane mantığıyla sınava hazırlık programı uygulayacak, etüt merkezi mantığıyla eksiklikleri nokta atışı giderecek, özel ders mantığıyla bu süreci birebir takip edecek.

Sosyal Yaşam Konsepti: AÇI’da astronomi kulübünden felsefe kulübüne, gastronomi kulübünden münazara kulübüne farklı alanlarda faaliyet gösteren 18 öğrenci kulübü ve tam 35 aktivite olacak.  Öğrencilerimiz bu kulüp faaliyetlerine katı k iletişim ve liderlik becerilerini geliştirecek. Böylece kişiliklerinin daha iyi oluşması sağlanacak. Öğrencilerimiz, en az bir enstrüman çalıp, biri İngilizce olmak üzere iki yabancı dili konuşma odaklı öğrenecek.

Sağlıklı Yaşam Konsepti:  AÇI’da öğrencilerimiz okulumuzda yer alan kapalı yüzme havuzu ile yüzme sporu yaparken kapalı spor salonumuzda bale, jimnastik, futbol, basketbol ve diğer sportif etkinlikleri gerçekleştirebilecek.  Açık alanda ise futbol, voleybol,basketbol ve tenis branşlarıyla ilgilenme imkanı bulacak.At çiftliğine götürülüp at binmeleri sağlanarak hipoterapi uygulanacak. Ayrıca okul hemşiresi ve okul psikoloğu, AÇI Kolejindeki sağlıklı yaşam konseptinin önemli birer parçası olacak.