Karabük’te cumhur ittifakı olup olmayacağı tartışmalarına AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz açıklama getirdi

Cumhur ittifakının 31 Martta yapılacak yerel seçimlerde Karabük’e yansımalarının ne olacağı henüz netleşmezken çeşitli senaryolar gündeme gelmişti.

MHP ile AK Parti arasında 31 mart ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin Türkiye geneline ilişkin ittifak görüşmeleri halen devam ediyor.

Bu ittifak çalışmalarının Karabük’e yansıyıp yansımayacağı merak konusu olmuştu. Zira MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mevcut Belediye Başkanlıklarını kesinlikle istediğine ilişkin açıklamalar ülke gündemine yansımıştı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise Karabük Belediye Başkanlığı’nı istediği şeklinde açıklamalar yerel basında gündeme gelmişti.

Son günlerde ise Ak Parti’nin Karabük Belediye Başkan adayı Burhanettin Uysal’ı geri çekeceğine ve Uysal’ın Karabük Üniversitesi Rektörü o k atanacağına ilişkin çeşitli duyumlar Karabük kamuoyunda konuşulmaktaydı.

İTTİFAK YOK

AK Parti’de geçtiğimiz iki gün boyunca toplantı katılan AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz toplantı çıkışı Karabük’ün durumunu Genel Başkan Tayyip Erdoğan’a sordu.

Altınöz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımız, toplantı çıkışı yaptığımız görüşmede Karabük ‘te yerel seçimlerde İl belediye başkanlığı başta olmak üzere tüm belediye başkanlıklarını kazanmamızı istedi ve tüm teşkilat mensuplarımıza, Karabüklü hemşerilerimize selam söyledi.” dedi.