Karabük Belediyesi tarafından Yeni Mahalle Millet Caddesinde “Her Mahalleye Bir Park” projesi kapsamında yapımı tamamlanan 117. çocuk parkı düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin katılımları ile gerçekleştirilen temel atma törenine Belediye meclis üyeleri, MHP Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar, MHP Safranbolu Belediye Başkan Adayı Fatma Danışman, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldılar.

Açılış töreni öncesi bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; "Sayın İl Bakanım, İlçe Başkanlarım, değerli muhtarlarımız, değerli mahalle sakinleri, değerli hanımlarımız sizleri saygıyla selamlıyorum. Görevimizin sonuna 3 ay kaldı. Tekrardan aday olduk. Cenab-ı Allah nasip ederse yapmaya devam ettiğimiz işleri tamamlayıp yeni projelerle Karabük'ün yüzünü tekrardan güldüreceğiz. Biz göreve geldiğimiz zaman Karabük Belediyesi elektriğini, işçisinin maaşını ödeyemeyen bir sürü ekonomik sıkıntısı olan bir belediyeydi. Biz göreve geldikten sonra 25 trilyonun üstünde işçi ve memurumuzun tazminatını ödedik. 11 ikramiye alacağı olan işçimizin bugün itibariyle hiçbir alacağı yoktur. Bugüne kadar işçimizin maaşını 1 gün dahi geciktirmedik. Karabük Belediyesini ekonomik yapı o k Türkiye'de en iyi belediyeler arasına getirdik. Bugün mal varlığı 350 trilyonun üstünde olan bir belediyeyi biz 9,5 yılda inşa ettik.

Şu anda açacağımız park 117. parkımız. Bu parkların çoğunu da satın aldık. Karabük'ün bir ucundan diğer ucuna gözle görülür hizmetlerimizi taşıdık. Meydanı olmayan şehre kent meydanı yaptık yine kütüphanesi olmayan şehre kütüphane yaptık. Asansör kuleleriyle vatandaşımızın daha rahat ulaşımını sağladık. Mahalleleri köprülerle birbirine bağladık. Önümüzdeki dönem yapacağımız hizmetlerimiz içerisinde Karabük'ün çocukları ve gençleriyle ilgili mükemmel bir bilim merkezi yapılacak. Yine bu mahallemizin içerisine muazzam bir sağlık merkezi inşa edilecek. Daha önceden biz diyorduk ki "Bu hastaneyi yıkacaklar!" hastane yıkılmayacak diye pankart asıyorlardı. Sonra seçim biter bitmez hastane yıkılıyordu. Biz öyle söylemiyoruz. Bu mahallemizin içerisinde mükemmel bir sağlık tarama merkezi açılacak. Size şöyle söyleyeyim park ile meydanı karıştıranlar için bu senenin sonuna kadar Karabük'ün en güzel şehir parkını inşa etmiş olacağız.

ZONGULDAK KAVŞAĞINDAN SAFRANBOLU'YA KESİNTİSİZ ULAŞIMI SAĞLAYACAĞIZ

Şimdi en önemli hadiseyi söylüyorum. Zonguldak kavşağından Safranbolu'ya kesintisiz ulaşımı sağlayacağız. Hiçbir trafik ışığında durmadan Soğuksu Mahallesinden giren arkadaşımız Safranbolu'ya kadar alt geçitler ile, üst geçitler ile ulaşım sağlayacak. Çok yakında projesini açıklayacağım kesintisiz ulaşım programıyla Karabük tamamen mükemmel bir hale gelmiş olacak. Şimdi bakacağız diğer aday arkadaşlarımız neler söyleyecek bilmiyoruz. İnşallah Karabük için güzel bir şeyler söylerler. Cenab-ı Allah başkanlığı tekrar bize nasip ederse diğer aday arkadaşlarda iyi bir şeyler söylerlerse onları da yaparız. Ama iyi bir şey söyleyip Karabük'ün yapılan şeylerini yıkıp ben şunu yapacağım, ben bunu yapacağım diyecek aday da Karabüklülerin pirim vermeyeceğini hepimiz biliyoruz. Karabük'teki en önemli eksikliklerden bir tanesi de yağmur sularının sele dönüşmesi ve bütün her yerde bu yağmur sularının olmasıydı. 2019'da başlayıp 2020 senesinde bitecek yağmur suları sorunu da Karabük'te kökten çözülmüş olacak. nasıl doğal gaz Karabük'e 4 yılda dağıtıldıysa, içme suyu boruları 1 yılda değiştirildiyse yağmur sularıyla ilgili bu problemde 1 yıl içerisinde bitmiş olacak.

Biz göreve geldiğimizde Karabük Belediyesi imkanları çok kısıtlı bir belediyeydi. Şu anda imkanları en üst seviyeye çıkmış olan bir belediye. Yine hemen yanımızda Soğuksu Mahallemizde 3'üncü etap kentsel dönüşüm projesi önümüzdeki mart ayında başlayıp tekrar bitirilecek. Buradaki kentsel dönüşümün daha ucuza yapılabilmesi için, burada yaşayan vatandaşlarımızın daha ucuz konut alabilmesi için belediye o k 33 tane daireden feragat ettik. Mezbahamızı şehir dışına taşıdık. Bütün yıkımı üstlenerek en az yüzde 20 daha ucuz konut elde etmesini sağladık. Aynı imkanları da sunmaya devam edeceğiz. Şimdi en güzel tarafı hem Yeni Mahalle'yi hem Bayır mahalleyi ilgilendiren konu Çarşamba Pazarı bölgesindeki kentsel dönüşüm önümüzdeki dönem tamamen tamamlanmış olup bambaşka bir şehir ortaya çıkacak. Devlet Demiryolları ile beraber haddehaneler bölgesindeki kentsel dönüşümü de tamamlamış olacağız. Biz Türkiye'de en şeffaf yönetimi gerçekleştirdik. Bugün Karabük Belediyesi'nin içerisinde rüşvet, torpil konuşulamaz. Biz belediyenin kasasına hiç kimsenin elini sokturmadık. Bizde paranın bereketini bulduk. Karabük Belediyesi şeffaf yönetimde örnek gösterilecek belediye halindedir. Ben burada emeği geçen tüm kurum müdürlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

En önemli hadiselerden biriside biz Karabük'te temizlik kampanyası başlattık. Geri dönüşüm ve temizlik üzerine şuanda Karabük 1 ay içerisinde Türkiye'nin en iddialı şehri olacak. Ne dağlarda ne yol kenarlarında bir tane çöp bırakılmayacak ve geri dönüşüm kutularıyla Karabük'ün her tarafı donatılacak. Türkiye'de örnek bir şehir haline gelecek. İnşallah bunları sizler ile ve çalışma arkadaşlarımla hep beraber tamamlayacağımıza inanıyorum. Bizim sizden beklentimiz nasıl bu güne kadar bizlerin başarılı olması için dua ettiyseniz bugünden sonrada dualarınızı eksik etmeyiniz. Burada görmüş olduğunuz park belediye personeli tarafından tamamlanmıştır. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza, personelimize, işçimize ve memurlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda beraber olma temennisiyle sizleri Allah'a emanet ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ve duanın ardından Yeni Mahalle Millet Caddesi’ndeki çocuk parkının açılışı gerçekleştirildi.