15 Temmuz Darbe Girişimi Sonrasında kamu kurumları ile başlayan ve ticari kesime sıçrayan FETÖ temizliği Başbakan Yıldırım'ın Talimatı Sonrası Ak Parti'de de  Başladı. 4 Belediye Başkanı Partiden İhraç Edildi.

AK Parti teşkilatlarında var olan FETÖ'cü yapılanmaya dair bazı çalışmaların da Merkez Yürütme Kurulu toplantısında ele alındığını belirten Aktay, "Dört ilçe belediye başkanı FETÖ ile bağlantılı olmaları dolayısıyla, AK Parti'den ihraç edildi." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) bağlantısı tespit edilen Erzurum Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, Giresun Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme, Konya Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Nevşehir merkeze bağlı Nar Belde Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş'un parti ile ilişkilerinin kesildiğini bildirdi.

Öte yandan Ak Parti'de yapılan incelemeler ve çeşitli şekillerde gelen bilgiler doğrultusunda, parti içerisinde FETÖ temizlik operasyonlarının devam edeceği çeşitli kaynaklarca belirtilirken, bu çalışmaların Karabük'e nasıl yansıyacağı konusunu, Karabük Derin Haber o k özellikle Ankara kaynaklarımızdan ciddi şekilde takip ediyoruz.