Safranbolu’da gerçekleşen toplantıda, Üniversite’nin kuruluşu öncesinde yapılacak çalışmalar belirlendi ve resmi temaslarda sunulacak dosya ile ilgili görevlendirmeler yapıldı. 

Safranbolu Sanat Üniversitesi için hazırlanacak dosyada Üniversite ile yerel yönetimin birlikte hareket etmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Ayrıca Eylül ayının ilk haftasında KBÜ Fethi Toker Güzel Sanatlar Tasarım Fakültesi Konferans Salonu’nda; Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’ın da davet edileceği bir toplantı yapılması planlandı. 

Safranbolu Çelik Otel’de gerçekleştirilen toplantıya şu isimler katıldı: KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Kent Konseyi Başkanı ve KBÜ Fethi Toker Güzel Sanatlar Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kaya, MHP İlçe Yöneticisi Cemal Akarsu, CHP İlçe Yönetici Burhan Yılmaz, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şahin ile Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Acar, Şoförler Odası Başkanı Mehmet Deniz,  Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Eski Meclis Başkanı Ahmet Soykök, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı ve işadamı Şefik Dizdar yer aldı.