MHP Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar haber sitemizi ziyaret ederek, Cumhur İttifakı ve yaklaşan yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kar,  ziyaretimize gelerek haber sitemizin sahibi Sait Alıcı ile bir süre sohbet etti.

Cumhur İttifakı ile ilgili o k bir uzlaşı kültürünün geliştiğini kaydeden Kar, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi referandumu, 24 Haziran Genel Seçimleri ve bugüne kadar gelinen süreçte, başta genel başkanlarımız olmak üzere parlamento çalışmalarında her iki siyasi partinin genel merkez ve mali teşkilatlarında biz uzlaşı kültürü başlamış ve gelişmiştir. Bu uzlaşı kültürünün, olmazsa olmazları ülkemizin iç ve dış tehditlere karşı, ekonomik saldırı karşı siyasi ve iktisadi bütünlüğün korunması ve tehditlerin bertaraf edilmesidir. Teşkilatlar genel başkanların duruşuna, hoşgörü ve uzlaşı kültürüne uygun olmayan ithamlarda bulunmayacak. Adaylar yaptıkları hizmetlerle ve yapacakları projelerle, yerel yönetimlerde ortaya koyacakları yönetim konseptiyle yarışacaklar.” dedi.

“BİR SİYASİ PARTİ ADAYININ ‘BİRBİRİMİZDEN FARKIMIZ YOKTUR.’ DEMESİ DE ABESTİR.”

Cumhur İttifakı olayının tam o k anlaşılmadığını belirten Kar, "Bir siyasi parti adayının cumhur ittifakına aidiyeti ve sadakatinin olması ayrıdır, ‘Birbirimizden farkımız yoktur.” demesi de abestir. Elbette ki her aday daha iyi hizmet verebilmek için kişisel beceri ve kabiliyetiyle aynı zamanda mensubu olduğu siyasi parti ile farklı görünmelidir. Bu fark ittifak ruhuna aykırılık anlamına gelmeyecektir." şeklinde konuştu

“KARARI HALK VERECEKTİR.”

MHP’nin Karabük’te tecrübeli adaylar tercih etmesi ilgili o k Kar, “Belediyenin önünden geçmeyen biri aday olursa belediyeciliği öğrenene kadar 5 yıl geçiyor. Belediyecilikle ilgili kanun, yasa, tüzüklere hakim, iş akışına bizzat hakim adayların elbette ki bu konuda tecrübeli olmayan göre avantajlıdır. Dezavantajı olup olmadığına ise halk kendisi karar verecektir.” ifadelerini kullandı.

“KARABÜK VE BÜTÜN İLÇELERDE KAZANMAK İSTİYORUZ.”

Karabük Belediyesi’nin yanı sıra ilçelerde de yerel seçimleri kazanmak istediklerini belirten MHP Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar sözlerini şöyle noktalandırdı: “Gerek il belediyesi gerekse ilçe belediyelerinde MHP çok iddialı ve sonuç alacak parti konumuna gelmiştir. İnşallah il belediyesini yeniden kazanmak ve bunun yanında ilçelerin de tamamını kazanmak partimize nasip olacaktır.”