Karabük Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İhsan ÇEVİK, bu hafta ülke genelinde amatör müsabaka oynanmaması ile ilgili o k bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz hafta İstanbul Süper Amatör Lig’de oynanan Yıldırım Bosnaspor ve Küçükköyspor arasında oynanan maç öncesi çıkan kavgada Küçükköyspor taraftarı Muhammed Yücel’in(17) bıçaklanarak hayatını kaybetmesi sonrasında, tüm ülkede Amatör Futbol ve Kadınlar ligi müsabakalarının iptal edildiği duyurulmuştu.

TFF Amatör İşler Kurulu, kararı kamuoyu ile paylaşarak, tüm yurt genelinde 4-5-6 Ocak 2019 tarihlerinde oynanacak olan tüm amatör ve kadınlar ligi müsabakalarının oynanmayacağı belirtmişti.

Karabük Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İhsan ÇEVİK, konu ile ilgili o k yaptığı açıklamada alınan kararı desteklediğini belirterek, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ederek, Yücel ailesi ve tüm spor camiasına baş sağlığı diledi.

Sporun güzelliklerine bakılmasının gerektiğini belirten Çevik, “Kardeşliğin dostluğun olduğu müsabakalar olmasını temenni eder, bu tür vahim olayların bir daha yaşanmamasını temenni ederiz. İlimizde de bu hafta oynanacak olan U17 Ligi ve Amatör Küme müsabakalarımız bir hafta kaydırılmıştır. Tüm takımlarımıza kavgasız, gürültüsüz, fair play ruhuna uygun, dostça müsabakalar temenni ederiz.” dedi.