Yeni yıl ile birlikte yürürlüğe giren yasa ile başta marketler olmak üzere alışverişlerde kullanılan plastik poşetler ücretli hale gelmişti. Özellikle marketlerde başlayan paralı poşet uygulaması vatandaşlarda farklı yorumlanmaya başlanmış, günün konusu olmuş ve mizah varan tartışmalar oluşmuştu.

Uygulamanın sağlık alanında eczanelerde ilaç alımı sırasında verilen küçücük poşetlerede yansıması başka bir tartışmanın fitilini ateşlemişti, 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Karabük ziyareti programı çerçevesinde Valilik ziyareti sonrası eczanelerde poşetlerin ücretli satılmaya başlanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada;  "Eczacılar Odası ile bakanlığımızın bu konuda büyük çalışması yürütülüyor. 15’e 25 poşet boyutlarında mikronunu da inceliyoruz. 0-15 mikronun altındaki poşetlerimiz ücretsiz. Burada başka bir hassasiyet de söz konusu. O yüzden eczanede verilen bu ölçülerdeki poşetlerin ücretsiz olması noktasında usul ve esaslarımızı yayınlayacağız" dedi. 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Karabük ziyareti kapsamında Karabük Valiliğinde değerlendirmelerde bulundu. Bakan Kurum, sözlerine 2 yıl önce İzmir Adliyesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen polis memuru Fethi Sekin’i anarak başladı. Bakan Kurum, "Bugün İzmir Adliyesinde 2 yıl önce meydana gelen terör olayında şehit düşen Fethi Sekin’in ikinci ölüm yıldönümü. Fethi Sekin, göstermiş olduğu kahramanlıkla bu toprak , bu ülkenin topraklarına, bu millete karşı düzenlenen hain terör saldırısını engellemiş ve kahraman bir duruş sergilemiştir. Allah yakınlarına sabır versin. Milletimizin başı sağolsun. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına da sabır diliyorum" ifadelerini kaydetti. 

"Eczacılar Odası ile Bakanlığımız çalışma yürütüyor" 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının eczanelerde poşetlerin ücretsiz kullanılması için çalışma yürüttüğünü belirten Bakan Kurum, sözlerini şöyle tamamladı: 
"Eczacılar Odası ile bakanlığımızın bu konuda büyük çalışması yürütülüyor. 15’e 25 poşet boyutlarında mikronunu da inceliyoruz. 0-15 mikronun altındaki poşetlerimiz ücretsiz. Burada başka bir hassasiyet de söz konusu. O yüzden eczanede verilen bu ölçülerdeki poşetlerin ücretsiz olması noktasında usul ve esaslarımızı yayınlayacağız" ifadelerini kaydetti. 
"Eflani’de 93 konutluk bir sürecimiz var. Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız Eflani’de toplu konut taleplerini topladı" diyen Bakan Kurum, "İhale sürecini çok yakın bir zamanda gerçekleştirerek vatandaşlarımızın konut edinmesi noktasında bu projeyi gerçekleştirmiş olacağız. Yenice ilçemizde 220 konutluk projenin de aynı şekilde ihale sürecini başlatarak bu projeleri de gerçekleştirmiş olacağız. İleriki süreçte yine Karabük’te alt gelir grubu vatandaşlarımıza yönelik de alan ve proje çalışmamız sürüyor. Bu proje bitmesine müteakip yakın zamanda alt gelir vatandaşlarımıza konut edinmeleri noktasında projeyi gerçekleştirmiş olacağız. Biliyorsunuz 31 Mart’taki seçimlerde Cumhur İttifakımız var. Cumhurbaşkanımız her konuda Cumhur ittifakına zarar verecek hiçbir açıklama yapılmaması, hiçbir eylemde bulunmaması noktasında tüm teşkilatımızı o noktada uyarıyorlar. Bizim amacımız burada örnek proje gerçekleştirmek. Bu projeyi de belediyemizle, vatandaşımızla, valiliğimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Sonuçta vatandaşın istemediği hiçbir projeyi biz gerçekleştirmeyiz ve içinde yer almayız. Eğer taraflardan herkes olumlu bir şekilde bu projeye bakıyorsa ki biz bu projenin doğru olduğunu düşünüyoruz. Belediyemizle de bu istişareleri gerçekleştireceğiz. Valilikle de gerçekleştireceğiz. Doğru olan projeyi hep beraber yapacağız. Biz Karabük’te hava kalitesini üç adet hava istasyonunda anlık izliyoruz. Bu verileri de bakanlığımız internet sitesinde anlık o k yayınlıyoruz. İnsan sağlığını etkileyecek bir durumda bakanlığımız anbean takip ettiği için müdahale yapıyor. Buna ilişkin Kardemir fabrikasında gerekli incelemeleri yapacağız. Şubat ayı sonunda yapılacak olan yatırım tamamlanacak. Hem Kardemir’in tamamlanması hem de diğer fabrikaların çevre yatırımlarının bitmesine müteakip Karabük’ün hava kalitesi şu an olduğundan daha iyi yere gelecek. Ancak şu an hava kalitesi de insan sağlığını etkileyecek bir pozisyonda değil." dedi.