Karabük Valiliği’ndeki toplantının ardından Karabük Kent Meydanı ve civarında da bir süre incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum civardaki binaların çirkin görüntüsüne dikkat çekti.

Bakan Kurum bu görüntülerin giderilmesi noktasında kentin çarpık yapılaşmasına ilişkin de geniş çerçeveli bir master planı hazırlığının sürdüğünü, emekliler için konut projesinin inşaatının yüzde 30’unun tamamlandığını belirten Kurum, "Karabük 1950’li yıllarda başlayan sanayileşme ile çarpık kentleşme de maalesef bu ilimizde de çok yoğun bir şekilde var.

Emeklilerimizin yoğun yaşadığı bir şehrimiz. Şehir genelinde bir master plan hazırlayacağız. Şehir genelinde hazırlayacağımız bu master plan çerçevesinde merkezde bulunan çöküntü alanlarını, sanayi alanlarını dönüştürülmesi gereken tüm alanları içerir, öncelik sırasına göre de bakanlığımız toplu konut idaresi başkanlığımız, iller bankası genel müdürlüğü, alt yapı kentsel dönüşüm genel müdürlüğü ile bütün projeleri etaplar halinde yaparak vatandaşımızın hak ettiği noktaya gelmesi adına çok önemsediğimiz bu projeyi de başlatmış olacağız.

KARDEMİR ÇEVRE YATIRIMLARI ŞUBAT SONU DEVREYE GİRMİŞ OLACAK

İlimizin, bölgemizin, istihdam kapısı olan, emeğin, alın terinin en önemli misali olan Kardemir fabrikamız var. Bölgemiz için çok önemli bir değer. Bakanlığımızla yürütülen süreç çerçevesinde hava kirliliğini ve çevreye olan etkisini azaltmak amacıyla yaklaşık 1 yıldır süreç yürütüyoruz. Bu çevre yatırımlarının bitmesine müteakip Kardemir fabrikamız bölgeye insan hayatına daha çok değer veren, doğaya çevreye saygılı bir fabrika haline gelmesi suretiyle bu çevre şubat ayı itibariyle tamamlayacaklar. Bunu bize taahhüt ettiler. Bunların denetimini yapacağız. Bunların bitmesine müteakip fabrikamız Karabük için bir değer. Çevreye, doğaya ve havaya olan etkisini de azaltmak suretiyle bu projeyi de gerçekleştirmiş olacağız. Bizler de Mart ayında gerekli denetimlerimizi yapacağız. Aksi halde cezai işlem yapacağımızı da buradan Karabüklü vatandaşlarımıza bildirmek isterim.

MARZİNC RUHSAT İZİN SÜRECİ 14 OCAK TA DOLACAK…

Bakan Kurum Marzinc ile ilgili yürüyen izin sürecine değinerek, “Aynı şekilde Marzinc fabrikası var. 14 Ocak’ta izin ve ruhsat süreci bitiyor. Bu fabrikaya ilişkin gerekli çevre yatırımları yapılması noktasında uyarılarımız oldu. Onlar da yatırımlarını gerçekleştiriyorlar. Gerçekleştirmemesi halinde izin ve ruhsat sürecinin yenilenmeyeceğini buradan ifade etmek isterim.