Karabük'ün özellikle ilçelerinde dünden bu yana devam eden ve bugün bazı ilçelerinde iyice şiddetlenen kar yağışı nedeniyle Karabük Valiliği merkez hariç ilçelerde ilk ve orta dereceli okulları yarın (pazartesi) için tatil etti.

Valilikten yapılan açıklamada;  "Safranbolu, Eskipazar, Eflani, Yenice ve Ovacık İlçelerimizde yoğun kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesine karşı,  ilk, orta ve liselerde  07.01.2019 Pazartesi günü eğitim ve öğretime  bir gün süreyle ara verilmiştir.

Safranbolu, Eskipazar, Eflani, Yenice ve Ovacık Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, diyaliz hastası  ve engelliler de  bir gün idari izinli sayılacaktır. Karabük Merkez ve köylerindeki  kar yağışı takip edilmektedir.

Kamuoyuna arz ederiz."denildi.

Öte yandan Sosyal Medyayı etkin kullanan öğrencilerin Vali amcası Karabük Valisi Fuat Gürel sosyal medya hesabından tatili duyurmayı ihmal etmedi. Geçmiş yıllarda bir çok vali özellikle öğrenciler ile sosyal medya üzerinden etkileşim ve iletişim kurarak Vali Amca olmuşlardı.