Hafta sonu Karabük’te bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kardemir’i de ziyaret ederek devam eden çevre yatırımlarımızı yerinde inceledi.

Çevre Bakanı Kurum’un Kardemir ziyaretine, Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Bakan Yardımcıları, AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz, Belediye Başkan Adayı ve Karabük Eski Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile Bakanlık yetkililerininde bulunduğu bir heyette katıldı.

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç, Genel Müdür Vekili Mansur Yeke, Mali İşler Koordinatörü M. Furkan Ünal ve diğer yöneticiler karşıladı.

Kardemir Genel Müdürlük Toplantı salonunda Bakan Kurum ve beraberindeki heyete şirket faaliyetlerini içeren ve özellikle tamamlanan ve devam eden çevre yatırımlarımız konusunda kapsamlı bilgi verildi. Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç, Çevre Bakanlığına taahhüt edilen çevre yatırımlarından büyük bir kısmının tamamlandığını ve Yüksek Fırınlar bölgesinde devam eden çevre yatırımları ile birlikte tüm çevre yatırımlarının Şubat 2019 itibariyle tamamlanmış olacağını belirtti. Kardemir’in özelleştirmeden buyana 2 Milyar $’ı bulan çok büyük yatırımlar gerçekleştirdiğini ve üretimlerini 550 bin tondan 2.500.000 tona çıkardığını belirten Kamil Güleç, 2019 yılında tamamlanacak olan yatırımlar ile birlikte üretim kapasitelerinin hedeflenen 3,5 Milyon ton ulaşacağını kaydetti. Kardemir’in özellikle 2002 yılından buyana ülkedeki mali disiplin ve istikrar sayesinde bu yatırımları gerçekleştirdiğine dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanımız Kamil Güleç “ Eğer hükümetimiz bu yatırımların önünü açmasaydı 2 Milyar $ yatırım yapmak bizim için bir hayal olurdu”dedi. Bakan Kurum’dan, yapımı devam eden Filyos Liman Projesi konusunda da destek talebinde bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Kamil Güleç, Filyos limanının tamamlanması ile birlikte Kardemir’in ithalat ve ihracatında rekabet gücünün artacağını kaydetti.

KARDEMİR’in yaklaşık 150 milyon $’lık büyük bir çevre yatırımı yaptığını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’da, Şubat ayı sonunda tamamlanacak olan yatırımlar ile birlikte Karabük’teki hava kalitesinin çok daha iyi seviyelere geleceğini söyledi. Yapılan yatırımlar nedeniyle Kardemir Yönetimine teşekkür eden Bakan Kurum, Kardemir’in ülkemiz sanayisi ve bölge için taşıdığı öneme dikkat çekerek, “ Bakanlık o k Kardemir’in tüm yatırım projelerinde her türlü desteği vermeye hazırız. Bunun için Bakanlığımız uzmanları ile Kardemir’in ilgili ekipleri de bir araya gelerek çalışacak ”dedi.

Yapılan bilgilendirme toplantısının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ziyaretleri anısına Kardemir ürünlerinden oluşan bir masa seti takdim edildi.

Daha sonra yatırımları yerinde görmek üzere baret giyerek işletmeye çıkan Bakan Kurum ve beraberindeki heyet, Sinter Fabrikaları bölgesinde tamamlanan Sinter Tesisleri Desülfürizasyon Sistemi, 1.200.000 m3/h Sinter Soğutucu Bölgesi Toz Toplama Sistemi ve 200.000 m3/h Sinter Kireçtaşı Kırma-Eleme Toz Toplama Sistemi yatırımlarında incelemelerde bulundu. Bakan Kurum burada da basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Şu anda çevre yatırımlarını bizzat yerinde inceliyoruz. Bulunduğumuz bu bölge daha önce kükürtdioksid salınımının en fazla olduğu yerdi. Sizlerde şu anda bölgedesiniz ve yapılan yatırım sonrasında burada kükürtdioksit oranı en alt seviyeye düşmüş durumda. Bu tesis için yaklaşık 22 Milyon $’lık bir yatırım yapıldı. Şubat ayı itibariyle tüm tesisteki çevre yatırımları bittiği zaman artık Kardemir çevreye, doğaya duyarlı, üreten, emeğin ve alın terinin temsil edildiği bir fabrika o k bölgesine ve ülkesine hizmet edecektir” dedi.