Konuyla ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Safranbolu o k projeye büyük destek sağlıyoruz. Yine Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM)’de de ülkemiz çapında başlatılan ve Safranbolu Kaymakamlığı ile Safranbolu Belediyesince yürütülen Sıfır Atık projesine, dönüşüm içerikli birçok kurs ile destek oluyoruz” dedi.

Açılan kurslarda, poşetlere alternatif bez çanta ve file yapımının başladığını kaydeden Ürkmezer; “Başlatmış olduğumuz 5 plastik şişeye, 1 bez çanta projesi kapsamında her hafta çanta ve file dağıtımı yapacağız. Yine SAKEM aracılığı ile çocuklarımıza çevre temizliği ve geri dönüşümü olmayan ürün kullanımının zararlarına dair çeşitli etkinlikler yaptırarak çevre bilincini aşılamaya gayret göstereceğiz” diye konuştu.

Safranbolu Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezi tarafından başlatılan ve bir ilk olan çalışma ile tüm okullarda Sıfır Atık ile ilgili eğitimler düzenleneceğini belirten Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer,  “Öğrencilerin sınıflar halinde proje merkezine taşınacağını, burada interaktif eğitim alacaklarını “ söyledi.