FETÖ OPERASYONLARININ FİNANS AYAĞI GENİŞLİYOR

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonların finans ve iş adamları ayağı genişleyerek devam ediyor.

İstanbul merkezli yürütülen operasyonlar kapsamında TUSKON başta olmak üzere bir çok iş adamı gözaltına alınmaya devam ediyor.

Bu operasyonlar kapsamında İsmail Hakkı K. ‘de gözaltına alındığı öğrenildi.  Bilindiği gibi Taha holding LC Waiki. Taha tekstil, yavuz tekstil gibi çok sayıda şirketi bünyesinde barındırıyor. Gözaltına alınan İsmail Hakkı K.’nın çatı şirket olan Taha Holding ile birlikte LC Waikiki de ortaklığının yanı sıra Taha tekstilinde büyük ortağı olduğu belirtiliyor.

Öte yandan ulusal basına yansıyan gözaltılar ile ilgili yapılan haberlerde;

“FETÖ'nün işadamları derneği TUSKON'a yönelik operasyon kapsamında 18 kişi hakkında ek gözaltı kararı çıkarıldı. Taha Tekstil'in sahibi, LC Waikiki'nin küçük ortağı İsmail Hakkı K.”

“MAL VARLIKLARINA EL KONDU
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,  Üsküdar, Bakırköy, Ataşehir ve Pendik ilçelerinde tespit edilen 10'dan fazla adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Şüpheliler 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütüne finansal destek sağlamak'la suçlanıyor. Aralarında kadınların da olduğu şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Başsavcılık, işadamlarının malvarlığına el koyma kararı verdi.”

Şeklinde yer aldı.

Diğer yandan LC Waikiki’nin de ortağı olan İsmail Hakkı, K.’nın Etiyopya İstanbul Başkonsolosluğu ile birlikte TUSKON Eski Başkan Yardımcılığı yaptığı, geçtiğimiz yıl ocak ayında dış işleri bakanlığınca fahri konsolosluğunun iptal edildiği öğrenildi.

Kaynak: Sabah Gazetesi 20 ağustos 2016 tarihli haber

http://www.fortuneturkey.com haber sitesinin 23 ocak 2015 tarihli haberi.