Güleç mesajında, ‘’İnsanlık, teknolojide yaşanan hızlı gelişim sayesinde bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendini ifade edebilme özgürlüğünü en geniş bir biçimde kullanma imkânına kavuşmuştur. Şüphesiz ki, bu imkânı bizlere sağlayan kurumların başında basın yayın kuruluşları ve siz değerli çalışanları gelmektedir.

Demokratik yaşamımızın ayrılmaz bir parçası ve haber alma hakkının en etkin aracı olan basın yayın kuruluşları sayesinde yaşadığımız yöreden, ülkemizden ve tüm dünyadaki gelişmelerden anında haberdar olabiliyor, günlük yaşamımıza bu haberler doğrultusunda şekil verebiliyoruz. Sabah çayımızı yudumlarken gazeteleri okumak, yola çıkarken trafik ve hava durumuna bakmak, iş yerinde her an önümüze akıp gelen haber ve verileri takip etmek artık günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olmuş durumda.

Kimi zaman hepimizi yasa boğan haberlerle yüzleşiyor, kimi zaman ise aldığımız haberlerle seviniyor, mutlu oluyoruz. İşte tamda bu noktada, haberin en güvenli ve objektif şekilde sunuluyor olması büyük önem taşıyor. Aksi durum ise birçok kişinin zarar görmesine neden olabiliyor.

Yurt içi ve yurt dışında binlerce hissedarı bulunan Kardemir’in kuruluşundan bugüne kadar gelişmesinde tüm paydaşlarımız gibi siz basın mensuplarının da büyük katkısı olduğuna en yakın şahitlik edenlerden birisiyim. Gerek şirketimize olan katkılarınız, gerekse sivil toplumun gelişmesi ve demokrasinin sağlıklı bir şekilde işlemesi için gösterdiğiniz özverili gayretler nedeniyle her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Görevlerini yaparken vefat eden ve bugün aramızda olmayan basın emekçilerini rahmetle yad ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun.’’ dedi.