Kurban bayramına yaklaştığımız şu günlerde, Safranbolu Kastamonu yolu üzerinde kurulan hayvan pazarında denetim yapan Safranbolu Belediyesi Veteriner Hekimi ve Zabıta ekipleri hayvanların kurbana elverişli olup olmadıklarını ve yaş kontrolleri ile girişlerin kontrol altına alınmasını sağlıyorlar.

Vatandaşların kurbanlarını sağlıklı almaları için çalışma hız verdiklerini dile getiren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise; “ Kurban alacak vatandaşlarımıza yardımcı olmak adına elimizden geleni Belediye o k yapıyoruz. Bu nedenle 1 veteriner hekim ile 2 Zabıtadan oluşan  “ Kurban Denetim Birimi “ oluşturduk. Çok sayıda kurbanlık hayvan ekiplerimiz tarafından teker teker kontrol edilerek, kurbanlık olamayacak, yaşı küçük olan ya da hasta olan hayvanların pazarda durmaları engellendi. Yine halkımıza satın alacakları hayvanın kilosu ile ilgili ise alana bir tartı getirilerek gönül rahatlığı içerisinde alış verişlerini yapabilecekleri ortam sağlanmış oldu” dedi.

Öte yanda bu yıl yine hayvan pazarına yoğun ilgi gösterildi. Pazar, Hayvanlarını satmak isteyen tacirlerden hayvan almak isteyenlerle doldu taştı. Pazarda samimi görüntülerde gözlerden kaçmadı. Belediyemiz zabıta ekibi ve veteriner hekimle beraber düzenli o k gerekli kontroller yapılırken, Belediye Veteriner Hekimi ise Kurbanlık hayvanların nasıl olmasıyla alakalı bilgiler verdi.

Denetimlerin Kurban bayramına kadar devam edeceği bildirildi.