Yıllar önce Safranbolu Din Görevlileri Derneği’ne alternatif o k kurulduğu iddia edilen CEHT din görevlileri derneği 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası KHK ile kapatılmıştı.

Safranbolu’da kurulmakla birlikte, geçmiş dönem içerisinde Karabük’ten de birçok din görevlisinin üye olduğu derneğin en son kapatılmadan önce 62 tane üyesi olduğu belirtiliyor.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası FETÖ PDY terör örgütü ile ilişkili olduğu gerekçesi ile Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan CEHT din görevlileri derneği ile ilgili son yıllarca birçok iddialar ve şikâyetler dile getirilmişti.

Hatta bazı iddia göre din görevlileri çerçevesinde kurulmakla birlikte, din görevlisi olmayan kişilerinde kurucu üye olduğu ve bu kişilerin daha sonra,  FETÖ üyeliğinden adli işlem görerek tutuklandığı belirtiliyor.

Karabük Emniyet Müdürlüğü istihbarat ve terörle mücadele şubesi ekipleri, 2018 yılında Safranbolu merkezli ard arda yaptığı operasyonlar ile çok sayıda ayrılmış ya da halen görevdeki din görevlisini gözaltına a k hakkında işlem yapmıştı. Bu operasyonlar sonrası mahkeme çıkarılan birçok ceht üyesi halen yargılanmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl özellikle CEHT operasyonlarının hemen sonrasında dikkati çeker bir şekilde Karabük Müftüsü Halil Bektaş, hakkındaki birçok iddialar ile birlikte görevden alınarak merkeze çekilmişti.

15 Temmuz sonrası gerek kamuoyundaki ciddi iddia ve şikâyetler, zaman zaman Karabük Derin Haber o k sütunlarımıza yansıyan haberler dönemin Karabük İl Müftülüğünde yeteri kadar ilgi görmezken, yeni atanan Karabük İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün bu dosyaları ciddi şekilde yeniden açtığı, hatta geçmiş yıllarda ki Safranbolu müftülüğünün icraatlarının mercek altına alındığı da başka bir iddia o k konuşuluyor.

Diğer yandan Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan uzunca bir süre önce talep edilen ancak yeni gönderilen müfettişlerin yaklaşık bir haftadır sürdürdükleri soruşturmaları genişletebilecekleri, hatta belki de aylarca bu konu üzerinde titizlikle duracakları belirtiliyor.