CUMHUR İTTİFAKINA NE OLDU!

Karabük’te 16 Nisan referandum öncesinden başlayarak 24 haziran seçimleri de dahil sükunetini koruyan Cumhur ittifakının iki partisi Ak Parti ve MHP arasındaki barış çubuğu son günlerde iyiden iyiye kavga çubuğuna dönmeye başladı.

Toki yatırımlarından TCDD arazilerinin Karabük Belediyesine devrine, Belediyenin yaptığı çeşitli hizmetlere kadar karşılıklı siyasi övgüler, açıklamalar, nezaket kuralı bir anda unutulup yok oluverdi. 

Ak Parti ve MHP arasında 31 Mart yerel seçimleri için bazı Büyükşehirler de dâhil birçok il ve ilçede karşılıklı aday çıkarmama, ittifakın diğer partisinin adayını destekleme kararı Karabük’e yansımayınca işler karıştı, hesaplar şaştı!

24 haziran seçimlerinde Milletvekili adaylığı konusunda ismi nerede ise kesin gözüyle bakılan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, milletvekili adaylarının ortaya çıkmaya başladı dönemde aday olmayacağını net bir şekilde söyledi ve de olmadı. Hatta o dönemde Belediye seçimlerinde de aday olmayacağını söylediği gündeme geldi.

Her ne olduysa 31 Mart seçim takviminin açıklanması ve belediye başkan aday adaylarının ortaya çıkmaya başlaması ile birlikte, il ve ilçe teşkilatları ve MHP tabanının ısrarı ile Rafet Vergili yeniden Karabük Belediye Başkanlığına aday oldu.

Cumhur ittifakı tek aday görüşmelerine Karabük dâhil olmayınca doğal o k Ak Parti de adayını belirleyerek Esi Rektör ve Milletvekili Burhanettin Uysal’ı aday gösterdi. 

İşte bundan sonra film koptu. Ankara’da, tavan da Cumhur ittifakı tüm gücüyle, söylemleri ile dışarıdan HDP destekli millet ittifakına karşı söylem ve politikalar üretirken, Karabük’te tek bir söylem ortaya konulmadı. Sanki Cumhur ittifakı unutulup adaylar git gide ağırlaşan, alaycı üslup varan söz, söylem ve eleştirileri art arda sıralamaya başladılar.

Zaman zaman ittifak hatırlatmalarına karşılık ise, “biz partiyi değil adayı eleştiriyoruz” koydular.

Bu açıklamalar Kısmen de olsa Ak parti İl başkanı İsmail Altınöz’e de sıçramakla birlikte henüz MHP il başkanı Adem Kar müdahale etmeden uzaktan izliyor.

NEREYE KADAR?

Henüz seçimlere 50 günden fazla bir zaman olduğu gerçeği göz önüne alındığında bu günden başlayan bu şiddeti hayli yüksek tansiyon yarın her iki partinin genel merkezlerinde nasıl yansır iyi düşünmek lazım.

Samsun başta olmak üzere bazı il ve ilçelerde Ak Parti ve MHP nin aday ve teşkilat müdahalesi, Cumhur ittifakının korunması noktasında Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’nin çok kararlı olduğunun göstergesi kabul etmek lazım.

Velhasıl AK PARTİ ve MHP nin seçim propagandaları, gelecek 5 yılda  Karabük insanına verecekleri hizmetleri, projeleri, en iyi şekilde anlatarak, vatandaşı “benim projelerim daha iyi ve ben daha iyi yönetirim” noktasında ikna etmeyi deneme yerine, bu üslup ve tarzda devam edilirse,  sonuçlarını herkesin iyi kestirmesi lazım.

Her iki partiye gönül verenlerin sosyal medya yorumlarına şöyle bir bakıldığında söylem ve sözlere “biraz daha dikkatin” ne kadar elzem olduğunu görmek gerekir.

Genel Başkanlar “pazara kadar değil, mezara kadar” derken şimdi bir kez daha soruyorum; Karabük’te Cumhur İttifakına Ne Oldu?