31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı olan Prof. Dr. Burhanettin Uysal, başkan olduğunda işçi çıkartacak dedikodusuna yazılı bir açıklama yaparak ; ”İşçi kardeşlerim rahat olsun, başkan olduğumda işçi çıkartacağım konusu dedikodudan başka bir şey değildir” diyerek son noktayı koydu.

Uysal, işçi arkadaşlarımız arasında huzursuzluk yaratılmaya çalışılıyor sözlerini de ifadelerine ekledi.

Uysal yazılı açıklamasında; ” Son zamanlarda bazı işçi arkadaşlarımıza, başkan olduğumda mevcut Belediye başkanı zamanın da işe alınan işçileri çıkartacağım konusunda kasıtlı o k dedikodu yapı k, işçi arkadaşlarımız arasında huzursuzluk yaratılmaya çalışılıyor. Ben Karabük Üniversitesini parmak ile gösterilen bir üniversite yaptıysam, çalışanlarımın hakkını koruyarak, iş barışını sağlayarak ve onların güvenini kazanıp bir mesai arkadaşı ordusu meydana getirdik. Bu ordu ile gece gündüz çalışarak bugün 56 bin öğrencinin öğrenim gördüğü, 4 bin çalışanı olan bir Üniversite yarattık. Belediye başkanı olduğumda da aynısını Belediyemiz de yapıp, işçi arkadaşlarımızla el ele, gönül birliği ile çalışarak Karabük ilini de parmakla gösterilen bir il yapacağız. İşçi arkadaşlarımız gönül rahatlığı içinde olsunlar, işini ve verilen görevi hakkaniyetle yapan, alın terini döken, emeğini ortaya koyan işçi arkadaşlarımızın siyasi görüşü ne olursa olsun işlerinin başında olacaklar. İşçi çıkarılacağı konusu tamamen kasıtlı bir dedikodudur. İşçi arkadaşlarımızın gönülleri rahat olsun. İşçi arkadaşlarımız bu tür dedikodu kulak asmasınlar. Bu dedikoduları çıkartıp siyasi rant sağlayıp, oy avcılığı yapan kesinlikle itibar etmesinler.” dedi.

Fen Müdürlüğünde ve itfaiye de çalışan arkadaşlarımızı mevcut yerlerinden kurtaracaklarını belirten Uysal” Fen İşleri ve itfaiye de çalışan işçi arkadaşlarımız maalesef sağlıksız bir ortamda çalışmaya mahkum edilmiş. Çoğu işçi arkadaşımız sağlıksız çalışma ortamı nedeniyle çeşitli hastalık yakalanmışlar. Belediye Başkanı olduğumuz da ilk yapacağım işler arasında burada çalışan işçilerimizin sağlıklı ve huzurlu bir ortam da çalışabilecekleri işyerine kavuşmalarını da sağlamak olacak.” şeklinde sözlerini tamamladı.