Ülke genelinde başlayan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında ki projeye, Karabük’ün Safranbolu ilçesi de katı k tüm kamu kurumlarında çöp kovalarını kaldırılmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan ve Osmanlı Mirası Safranbolu’nun Pilot Bölge seçildiği ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in talimatı ile kurumlarda ki tüm odalardan çöp kovaları kaldırıldı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Safranbolu’nun “Sıfır Atık Projesi” kapsamında üzerine düşeni fazlasıyla yapmaya devam ettiğini belirtti.

Ürkmezer, kurum geri dönüşüm kutuları ile kullanılmış kâğıtların, plastik şişelerin ve diğer atık maddelerin çöpe değil, geri dönüşüme kazandırılacağına dikkat çekti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ürkmezer; “Çok kısa bir sürede on binlerce plastik şişenin geri dönüşüme kazandırıldığını ve vatandaş on binlerce bez çantanın dağıtıldığını hatırlatan Ürkmezer;” Kamu kurumlarımızdaki çöp kovalarını kaldırarak bunların yerine Geri Dönüşüm Kutuları koyduk.  Hem kirli görüntüden kurtulmuş olduk hem de geri dönüşüme her kesin katkıda bulunmasını sağlamış olduk. Korumanın Başkenti Safranbolu o k Sıfır Atık Projesini önemsediklerini, bu kapsamda da çalışma devam ettiklerini” dedi.