Safranbolu’da bulunan ve her geçen gün projelerine yenilerini ekleyen Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) sağlıklı beslenme üzerine çalışmalar başlattı. Uzman Diyetisyen Hilal Doğan eşliğinde belirli periyotlar halinde gerçekleştirilecek olan sağlıklı beslenme programı canlı uygulamalarla gerçekleştiriliyor.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer konu ile ilgili, bu kapsamda belediyeye bağlı bulunan ve çalışmalarını sürdüren Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezimizin mutfak bölümünde Uzman Diyetisyen eşliğinde uygulamalı bir çalışma başlatıldığını söyledi.

Ürkmezer yaptığı açıklamada; “Çağımızın hastalığı olan Obezite bir hastalık değil gibi gözükse de, günümüzde artarak devam eden bir hastalık haline geldi. Bu sadece çocuklarımız da değil toplumun tüm kesimlerinde ne yazık ki böyle. Bu nedenle yediklerimize sağlığımız açısından dikkat etmek durumundayız. Bu kapsamda Belediyemize bağlı bulunan ve çalışmalarını sürdüren Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezimizin mutfak bölümünde Uzman Diyetisyen eşliğinde uygulamalı bir çalışma başlattık.  Programın sağlıklı yaşamak ve düzenli ve gerektiği kadar almak açısından faydalı olacağı kanaatindeyim. Yapılan eğitimler gerek kurslar gerekse sosyal medya aracılığı ile halkımızla da paylaşılacak.” diye konuştu.