Güvenlik Kamerasına Yansıyan Kaza Soru İşareti Uyandırdı!

Karabük Aydınlıkevler mahallesinde yaşanan ve güvenlik kamerasına yansıyan kaza akıllarda soru işareti bıraktı.

Okuldan çıktıktan sonra servise binen ve servisten indikten sonra yolun karşısına geçtiği sırada otomobil çarpan 6 yaşındaki öğrenci, hastaneye kaldırıldı.

Güvenlik kameralarına yansıyan ve edinilen bilgilere göre; Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencisi 6 yaşındaki B.K, okul servisinden Aydınlıkevler Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi üzerinde indi.

Servis aracının önünden koşarak karşıya geçmeye çalışan B.K'ya, Z.T. (24) idaresindeki 78 AAC 078 plakalı otomobil çarptı.

Çarpmanın etkisiyle savrulan öğrenci, çevredekilerin yardımıyla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunda kırıklar o oluştuğu öğrenilen çocuğun tedavisi sürüyor.

Bu arada, kaza anı çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı.

Yaşanan kazayı gören ya da güvenlik kamerasını izleyen vatandaşlar ise “bu nasıl servisçilik. Daha 6 yaşında bir çocuk. Eğer çocuk yolun karşı tarafında oturuyor ise neden servis şöförü karşıda durup çocuğu arabadan güvenli indirmedi. Eğer görüntülerdeki yerde indirecek ise o zaman servislerde bulunması gereken yardımcı personel neden çocuğu elinden tutup karşıya geçmesine yardımcı olmadı. Burada öğrenci servisinin sorumluluğu yada kusuru yok mu” şeklinde yetkililere sordular.

İşte güvenlik kamerası görüntüsünden de anlaşılacağı üzere, yolun sağında duran servis minibüsünden inen öğrencinin, yolun karşısına geçmek için hareket ettiği sırada otomobilin çarpması ve çevredekilerin yardıma koşması yer alıyor.

" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>