Yerel seçim çalışmaları il ve ilçelerde tüm hızıyla devam ederken belediye meclis adayları üzerindeki çalışmaların nerede ise tamamlanmak üzere olduğu belirtiliyor.
Yüksek Seçim Kurulunun açıkladığı seçim takvimi gereği 19 Şubat’ta Belediye Meclis Üyesi aday listelerinin il ve ilçe seçim kurullarına verilmesi gerekiyor.
Adaylar arasında sıkı bir seçim yarışının geçeceği konuşulan Safranbolu’da Belediye Başkan adaylarının yanı sıra Belediye Meclis üye aday listelerinin de seçimin kaderini ciddi şekilde etkileyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.
Ak Parti Safranbolu Belediye Meclis Üyesi aday listesi henüz kamuoyu ile paylaşılmazken sızan haberler doğru ise açıklandığında ortalığın ciddi şekilde karışabileceği öne sürülüyor.
İLGİNÇ İDDİALAR
İddialardan bir tanesi yıllardır Ak Parti’de siyaset yapan, halen Ak Parti Genel Başkan Vekili olan Numan Kurtulmuş’un a takımında yer alan Özlem Urgancıoğlu’nun belediye meclis listesine alınmadığı şeklinde.
Sızan bu bilgiyi öğrenen Ak Parti Safranbolu tabanındaki birçok partili, “Özlem Hanım bilgi, beceri ve yetileri ile belediye meclis üyeliğini fevkalade yapabilecek kapasitede. Hem de yıllarca partiden hiç sapmadı. Safranbolu’nun köklü ailelerinden birisinin mensubu. Üstelik Bayan bir CHP Safranbolu Belediye Başkan adayı karşısında Safranbolulu hanımların gönlünü alabilecek çevreye sahip bir kişi. Sen ben tartışmaları ile bazı gerçekler sanki gözden kaçırılıyor gibi. Kaybedilecek bir seçimin faturasının kime çıkacağını herkes iyi hesap etmeli. Yol yakınken yanlıştan dönülmeli” şeklinde uyarılarını dile getirdiler.
Öte yandan bir diğer iddia ise, Safranbolu’daki tapusu özel şahıs ait olmakla birlikte imar planında yeşil alan görülen bazı arsaları değerinin düşük olduğu bahanesiyle çok uygun fiyata toplayıp daha sonra imar planı değişiklikleri ile bu topladığı arsaları imar planında yeşil alandan çıkarttırarak iş adamlarına yüksek fiyatlarla sattığı iddia edilen bazı eski belediye meclis üyelerinin listelerin en üst sıralarına konulacağı şekildeki sızan haberler ise Ak Parti Safranbolu camiasın bomba gibi düştü.
Hatta “FETÖ savcısı Zekeriya Öz’ün geçmişte ziyaret ettiği kişiler” söylentisi ise yalanır yutulur cinsten değil.
Birçok partili “Ak Parti Safranbolu’da ne yapmaya çalışıyor. Bu söylenenler doğru ise kaybetmek üzerine kurulmuş bir seçim çalışması mı yapılıyor. İl Başkanı İsmail Altınöz bu konuya muhakkak müdahil olmalı. Aday tanıtımında Karabük ve ilçelerini istiyorum diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yarın kim nasıl cevap vereceğini iyi düşünsün” şeklinde görüşlerini ortaya koydular.
Şimdi gözler Ak Parti Safranbolu Belediye Başkan adayı Ali Kaya ve ilçe başkanı Mehmet Sarı’ya çevrildi. Sızdığı şekliyle belirtilen ve ortalıkta konuşulmaya başlanan bu söylentilerin ne kadar doğru olup olmadığı konusunda açıklama yapmaları bekleniyor.