Karabük Valiliği 2019 yılı boyunca gerçekleştirdiği etkinliklerle ulusal ve ulus rası birçok kültür ve sanat projesinde yer almış topluluk ve sanatçıları Karabük’te ağırlamaya hazırlanıyor. Karabük’ün sanayi ile birlikte kültürel ve sanatsal gelişiminin birbirine paralel bir şekilde gelişmiş olması ve ayrıca Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesine alınmasının 25.yılı olması münasebetiyle “Kültür ve Sanat Buluşmaları” adlı etkinliklerin düzenlenmesi planlandı. Planlanan etkinlikler 20 Şubatta başlayacak olup ilde yıl boyunca devam edecektir.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada “İlk Ağır sanayi hamlesinin gerçekleştirildiği Karabük’te geçmişten günümüze kadar sanayi ile birlikte kültürel ve sanatsal gelişim birbirine paralel bir şekilde gelişmiş ve hatta birçok sanatçıya ilham kaynağı olmuştur. Bu gelişimin devamını sağlamak ve ayrıca Safranbolu’nun UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNE alınmasının 25.yılı olması münasebetiyle; “Kültür ve Sanat Buluşmaları” adı altında 2019 yılı içerisinde gerçekleştirilecek etkinliklerle Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı Halk Dansları Topluluğu, Halk Müziği Koroları, Tasavvuf Müziği Toplulukları Tiyatrolar, Senfoni Orkestrası Klasik Türk Müziği Korosu, Türk Dünyası Müzik Toplulukları ilimizde bir dizi etkinlik gerçekleştirecektir. İlk o k; 17 Mart 1975 yılında kurulan ve halk danslarımızı öz değerlerinden yararlanarak çağdaş sanat anlayışına dayanan bir yorumla uygulayıp, ülkemizin sahip bulunduğu kültürel ve folklorik değerleri tanıtan ülkemizin değişik yörelerine ait seçkin örneklerinin repertuarında yer aldığı “Devlet Halk Dansları Topluluğu” 20 Şubat 2019 tarihinde 100.Yıl Kültür Merkezinde Karabüklülerle bir araya gelecek.” ifadeleri kullanıldı.

Vali Fuat Gürel, kültür ve sanatın insanla iç içe o k ayrı bir ruh ve güzellik kattığını ifade ederek; “Ağır sanayinin temellerinin atıldığı bu topraklarda insanlarımızın kültür ve sanat ile iç içe olmalarını günlük yaşantılarının içerisine biraz güzellik biraz tat belki farklı bir bakış açısı yerleştirmeyi ümit ediyoruz. Gündelik yaşantımız içerisinde çok şeyi kaçırabiliyoruz hızlı yaşıyoruz hızlı tüketiyoruz özellikle dijital dünya bizi gerçek hayattan kopartıyor,  çocuklarımızın gençlerimizin bu dünyadan sıyrı k kültürün ve sanatın güzelliklerini fark etmelerini sağlamak onların içerisinde bulunan bir ışığı yakmak istiyoruz, belki de o ışıkla birlikte yol almalarını hayatlarını kültür ve sanatla birleştirmelerini sağlayabiliriz. 20 Şubat tarihinde “Devlet Halk Dansları Topluluğu” ile başlayacağımız Kültür ve Sanat Buluşmaları yıl içerisinde çeşitlilik gösterecek Mart ayında Ankara Devlet Türk Halk Müziği korosunu ağırlayacağız Tasavvuf Müziği etkinliklerimiz olacak Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Modern Folk Müziği Korosu gibi geniş bir yelpaze kapsamında etkinlikler düzenleyeceğiz aynı zamanda Tiyatro etkinlikleri ile birlikte Kültür ve Sanatın zirve yaptığı bir yıl geçireceğiz bu anlamda Valiliğimizce gerçekleştirilen bu etkinliklere tüm halkımızı davet ediyorum.” dedi