Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 2. Esnaf Günleri etkinliği açılışında yapmış olduğu konuşmasında AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal’a tekrardan açık oturum çağrısında bulundu.

Vergili, veremeyeceği hesap olmadığının da altını çizdi.

“En Ufak Siyasi Ayrımcılık Yapmadım”

Esnaf Günleri etkinliği kapsamında Kent Meydanına Kurulan çadır açılışın da konuşan ve Karabük için yaptığı çalışmaları anlatan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili konuşmasında, “Biz hizmet için yola çıktık. Allah rızası için ne gerekiyorsa yapmaya çıktım Ve hiç kimseyi birbirinden ayırmadım. En ufak siyasi ayrımcılık yapmadım. En ufak hadiselerden birisini size söylüyorum 10 yıldan bu tarafa mecliste almış olduğumuz kararların tamamını AK Partili arkadaşlarımla beraber oy birliğiyle aldım.  Bu dönemde bizim sayısal çoğunluğumuzdan encümen üyeliğine AK Partiden hiçbir arkadaşımızı almamamız gerekirken, bizim arkadaşlarımıza rica ettik bir tane arkadaşımızı AK Partiden encümene aldık ki ne yaptığımızı herkes bilsin diye. Şuan da belediyeden evrakları almaya çalışıyorlar. Bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bun hiç gerek yok. Dilekçeyi verecekler. Talep edecekler. Bütün evrak verilecek. Hiç kimseyi usulsüzlüğe yolsuzluğa sokmaya gerek yok. Çünkü bizim alnımız ak yüzümüz açık. Veremeyeceğimiz hesap yok. Yeni projelerimizi ortaya koyduk.” dedi.

“Karabük’le İlgili Hiçbir Proje Etmemiş”

Vergili konuşmasının devamında, “2009 senesinde bu göreve talip olduğum zaman Karabük’te neleri yapacağımı planlamıştım. Cenab-ı Allah’ta bize nasip etti. Her söylediğimi yapmaya gayret ettim ve çoğunu da bitirdim. Şimdi şöyle bir bakıyorsunuz seçim zamanı 3 yıl Milletvekilliği yapmış, atanmış belediye başkan adayı Karabük’le ilgili hiçbir proje etmemiş, Karabük’ün gencin işsizliğinden tek bir cümle konuşmamış. Vatandaşın içine çıkmamışsın. Kimsenin derdini sormamışsın. Karabük ile ilgili ne üretebilirim diye en ufak bir düşüncen olmamış. Ve şuanda hızlı hızlı şekilde projelerle Karabük’ü idare etmeye çalışıyorsun. Tabi bunu Karabüklüler takdir edecektir. Karabüklüler tekrardan 31 Martta bunu değerlendirecektir. Ben bugüne kadar bütün partilerin oyunu alan bir belediye başkanıyım. Milliyetçi Hareket Partisinin, AK Partinin, Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerimin, Saadet Partinin, Büyük Birlik Partinin ve hiç kimseyi birbirinden ayırmadım. Eğer buradan bir tane esnaf arkadaşım diyebiliyorsa Rafet Vergili burada partizanlık yaptı, sen AK Partilisin, sen Cumhuriyet Halk Partilisin, Saadet Partilisin diye sordu çadırda yerleri böyle dağıttı derse size tüm samimiyetimle söylüyorum çıksın buraya şimdi istifamı veririm.” ifadelerini kullandı.

Vergili son o k konuşmasında AK Parti Belediye Adayı Burhanettin Uysal’a çağrıda bulunarak ; “Mevcut atanmış aday adayına çağrıda bulunuyorum. Biz iki medeni kişiyiz. Önemli olan Karabük'ün problemlerini çözmek, Karabük'ün meselelerini tartışmak. Ben kendisine diyorum ki 3 tane oturum yapalım. Teşkilatlarımız beraber karar versin. 3 tane oturumda tüm canlı yayın imkânlarını iki parti o k sağlayalım, Karabük'ü tartışalım. Karabük'ün problemlerini Karabük'ün geleceğini konuşalım. Biz Karabük'ün 50 yıllık geleceğini inşa etmek için yola çıktık. Onlar gibi Hayır Çarşıları ile Aş Evleri düşüncesi ile insanları ayırmaya, insanları bölmeye yola çıkmadık” dedi.